Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΗ Χανιώτικη μπύρα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Η Χανιώτικη μπύρα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Η ιστορία της Κρητικής Ζυθοποιίας, που εδώ και 14 χρόνια φέρνει την Κρήτη στο ποτήρι σας, θυμίζει ίσως κινηματογραφική ταινία.

Το όραμα για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης μπύρας με μοναδικά χαρακτηριστικά, η επιμονή και η προσήλωση στην ποιότητα, κέρδισαν από νωρίς την εμπιστοσύνη των Χανιωτών αλλά και την καταξίωση στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών που έρχονται κάθε χρόνο στην Κρήτη και επιζητούν να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα.

mechanical adv 2021

Αυτό είναι και το σημαντικότερο στοίχημα που κέρδισε η Κρητική Ζυθοποιία με το σπαθί της.

apostolakis adv 2

Ήδη, η φήμη της μπύρας Χάρμα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και μπορεί να τη βρει κανείς σε επιλεγμένα σημεία, σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και έπεται συνέχεια

Όλα όμως ξεκινούν, το 2007, κάπως έτσι…

cretanbeer 1st xaniotiki mpira

Ο ιδρυτής

Ο Γιάννης Λιονάκης,  Μηχανολόγος – Μηχανικός, σε ηλικία 37 ετών, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει -στον τόπο του- την πρώτη μικροζυθοποιία στον Νομό Χανίων, με το όραμα να καταφέρει να προσφέρει στους Χανιώτες και τους επισκέπτες του Νομού, μία φρέσκια, φυσική και γευστική μπύρα, κάτι που θεωρούσε ότι έλειπε από την κρητική αγορά.

Εννέα χρόνια μετά, κρατώντας τις βασικές αξίες που του μεταλαδάμπευσε ο πατέρας του ως οδηγό για την ζωή και την εργασία, ο Γιάννης Λιονάκης θέλει να παραμένει χρήσιμος στον τόπο του, γι αυτό και δουλεύει με ακόρεστη όρεξη, επενδύει και αξιοποιεί τους πόρους και τους ανθρώπους της περιοχής.

cretan beer first swimming

Η εταιρία

Η Κρητική Ζυθοποιία, με έδρα το Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά, είναι η πρώτη μικροζυθοποιία στο Νομό Χανίων και από το 2007 παράγει την πρώτη χανιώτικη μπύρα, την μπύρα Χάρμα.

Σκοπός της επιχείρησης είναι η παραγωγή και διάθεση εξαιρετικών, χειροποίητων  προϊόντων ζύθου που ταξιδεύουν την Κρήτη, τις παραδόσεις  και τις διαχρονικές της αξίες σε κάθε ποτήρι. Προτεραιότητα, είναι η προσφορά, αγνής και φυσικής μπύρας, φτιαγμένη με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, πλούσια γευστικά ώστε να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Μπύρα Χάρμα

Χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας βύνες από τη Ελλάδα και το Βέλγιο, λυκίσκους από όλο τον κόσμο  και το κρυστάλλινο νερό των Λευκών Ωρέων, παρασκευάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα, οι μπύρες που αγαπάμε.

Η ξανθιά: Χάρμα Unfiltered Lager   (Αφιλτράριστη Lager, Βαρελίσια) Με τις δυο βασικές βύνες από την Ελλάδα και δυο special βύνες από το Βέλγιο, χαρίζει πλούσια γεύση και άρωμα, ισορροπώντας τέλεια την βύνη και το λυκίσκου. Ευκολόπιοτη, απαλή και δροσιστική μέχρι την τελευταία γουλιά.

Η μαύρη: Χάρμα Dunkel (βαρελίσια) Η μαύρη μπύρα διατίθεται όλο τον χρόνο και παρασκευάζεται στα πρότυπα των Munich dark lager, γνωστή ως Dunkel, το παραδοσιακό στυλ μπύρας των Βαυαρέζικων χωριών. Μία μπύρα με μεστή γεύση, από καβουρντισμένες και καραμελωμένες βύνες, αναδύει νότες καραμέλας, σοκολάτας και καφέ. Ο λυκίσκος προσδίδει μέτρια πικράδα που ισορροπεί άψογα τη γλυκιά γεύση.

Η εποχιακή: Χάρμα Pale Lager (βαρελίσια) Μία έκρηξη γεύσης και αρωμάτων αναβλύζει σε κάθε γουλιά από αυτήν την εποχιακή μπύρα. Μία πανδαισία πικάντικων γεύσεων και αρωμάτων από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα συνοδεύεται από μια ευχάριστη πικράδα  που αναζωογονεί τον ουρανίσκο.

DSC2763

Μέλλον

Η Κρητική Ζυθοποιία, στοχεύει στην επέκταση του δικτύου διανομής της και πέραν του Νομού. Η Κρήτη είναι ιδιαίτερα αγαπητή και γνωστή για το φυσικό της κάλλος και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της, έτσι και η μπύρα Χάρμα, επιδιώκει να καταστεί πρέσβειρα του τόπου μας και να στα σταθεί αντάξια του brand «Κρήτη», πέραν των συνόρων μας. Να γεύεται ο καθένας την Κρήτη στο ποτήρι του!

cretanbeer all of crete in a glass

zygos gif 2020b