ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Ερευνα: Η κατανάλωση δυο φρούτων την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Η κατανάλωση δύο μερίδων φρούτων την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 36%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism της Endocrine Society.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ωστόσο, η αυστραλιανή ερευνητική ομάδα είπε ότι δεν βλέπει το ίδιο να εμφανίζεται για εκείνους που έπιναν δύο μερίδες χυμό φρούτων σε καθημερινή βάση.

Η συγγραφέας της μελέτης, Dr Nicola Bondonno, από το Ινστιτούτο Έρευνας Διατροφής του Πανεπιστημίου Edith Cowan στο Περθ, δήλωσε: «Βρήκαμε ότι άτομα που κατανάλωναν περίπου δύο μερίδες φρούτων την ημέρα είχαν 36% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά τα επόμενα πέντε χρόνια σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο από μισή μερίδα φρούτων την ημέρα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Δεν παρατηρήσαμε τα ίδια μοτίβα για το χυμό φρούτων. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι μια υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής που περιλαμβάνει την κατανάλωση ολόκληρων φρούτων είναι μια εξαιρετική στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη».

Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερα από 7.600 άτομα που είχαν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη μελέτη για τον διαβήτη, την παχυσαρκία και τον τρόπο ζωής του Baker Heart and Diabetes Institute. Οι εθελοντές παρείχαν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση φρούτων και χυμών φρούτων μέσω ερωτηματολογίου.

“IN_AND_OUT

Μειωμένος κίνδυνος για διαβήτη πέντε χρόνια

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι έτρωγαν περισσότερα ολόκληρα φρούτα είχαν 36% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 πέντε χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν

Mechanical Solutions

Πιθανότατα αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, επειδή υπάρχει σχέση μεταξύ της πρόσληψης φρούτων και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Επομένως, αυτό σημαίνει ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα έπρεπε να παράγουν λιγότερη ινσουλίνη για να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

«Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης που κυκλοφορούν (υπερινσουλιναιμία) μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και σχετίζονται όχι μόνο με τον διαβήτη, αλλά και με την υψηλή αρτηριακή πίεση, την παχυσαρκία και τις καρδιακές παθήσεις», δήλωσε η Bondonno.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button