Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΈρευνα: Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους θωρακίζονται από αλλεργίες

Έρευνα: Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους θωρακίζονται από αλλεργίες

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Αν δεν έχετε κάποιο κατοικίδιο και σκέφτεστε να υιοθετήσετε τότε έχετε άλλους δύο λόγους για να μην το καθυστερείτε παραπάνω. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που συναναστρέφονται με ζώα από μικρή ηλικία έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία αλλά και λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιες αλλεργίες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα παιδιά που συναναστρέφονται σκυλιά από πολύ μικρή ηλικία, έρχονται σε επαφή και εκτίθενται περισσότερο σε βρωμιές και βακτήρια από νωρίς στη ζωή τους κάτι που σιγά σιγά τους δημιουργεί μία κάποιου είδους «ασυλία».

mechanical adv 2021

Οι υπεύθυνοι της μελέτης, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, στον Καναδά, εξέτασαν περισσότερα από 700 βρέφη μεταξύ των ετών 2009 και 2012.

apostolakis adv 2

Οι μητέρες, που πήραν μέρος στην έρευνα, κλήθηκαν να υποβάλουν μία έκθεση σχετικά με το εάν είχαν κάποιο κατοικίδιο ζώο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, κατά το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο, και τρεις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού τους.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα μωρά που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο κατοικίδιο ζώο μ’ αυτά που δεν είχαν έρθει ποτέ, ενώ μελέτησαν προσεκτικά τα δείγματα από τα κόπρανα τους τόσο των μεν όσο και των δε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο η προγεννητική όσο και η μεταγεννητική έκθεση κατοικίδιων ζώων ενίσχυσε την ποσότητα δύο συγκεκριμένων τύπων βακτηρίων στο έντερο.

Τα δύο αυτά βακτήρια, Ruminococcus και Oscillospira, έχουν συνδεθεί με τη μείωση των παιδικών αλλεργιών και της παχυσαρκίας, αντίστοιχα.

Η παιδίατρος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, Anita Kozyrskyj, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ποσότητα αυτών των δύο βακτηρίων αυξήθηκε στο διπλάσιο, όταν υπήρχε ένα κατοικίδιο ζώο στο σπίτι», ενώ πρόσθεσε ότι η επαφή της μέλλουσας μανούλας με κάποιο κατοικίδιο επηρεάζουν θετικά τον οργανισμό του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αλλά και κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της ζωής του, ακόμα και αν το κατοικίδιο έχει δοθεί για υιοθεσία πριν τη γέννηση του μωρού.

Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble