Life

Επτά απαραίτητα προσόντα για να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος. Υπάρχουν, όμως, κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν: Σκληρή δουλειά, εκπαίδευση, έξυπνες επενδύσεις, οικονομία, ρίσκο και οπωσδήποτε τύχη.

Αυτά τα γνωρίσματα απέδωσαν στον εαυτό τους πετυχημένοι και πλούσιοι επενδυτές, όταν ρωτήθηκαν σε έρευνα της Spectrem Group. Το CNNMoney αποφάσισε να το ψάξει σε βάθος. Έτσι, ζήτησε από διάφορους «εμπειρογνώμονες» του πλούτου, εάν έχουν παρατηρήσει κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές μεταξύ των πελατών τους, των οποίων η περιουσία ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά. Οι πλούσιοι διαθέτουν επτά χαρακτηριστικά:

Επιχειρηματικότητα: Στο κόσμο των επιχειρήσεων οι πλούσιοι ακολουθούν μια κοινή πορεία. Αν και υπάρχουν πολλοί γιατροί, δικηγόροι και στελέχη επιχειρήσεων, με περιουσία πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια, όσοι «στήνουν» τις δικές τους επιχειρήσεις αποκομίζουν ακόμη περισσότερα καθαρά κέρδη.


Δεν έχουν ωράριο: Οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα θεωρούνται μερική απασχόληση, ιδιαιτέρως από εκείνους που έχουν δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση. Το φυσιολογικό για τους πλούσιους είναι 60 με 80 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ δουλεύουν και στις διακοπές τους.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Αυξημένη ενέργεια: Πολλοί από όσους διαθέτουν μυθικές περιουσίες σφύζουν από ενέργεια, δεν έχουν ανάγκη από πολύ ύπνο και υιοθετούν μια αισιόδοξη στάση ζωής. Οι ζάμπλουτοι είναι επίσης οραματιστές.

Εξαιρετική αυτοπεποίθηση: Οι περισσότεροι από τους υπερ-πλούσιους πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και διαθέτουν εξαιρετική αυτοπεποίθηση, θεωρώντας ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει κάθε επιχειρηματική τους ιδέα. Ορισμένοι, ωστόσο, πάσχουν από «ναρκισσιστική διαταραχή» της προσωπικότητάς τους, νομίζουν ότι είναι μοναδικοί και απαιτούν υπερβολικό θαυμασμό.

Παρατηρητικότητα: Παρότι οι περισσότεροι διαθέτουν τρομερή αυτοπεποίθηση, έχουν επίγνωση ότι δεν είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο σε όλα τα ζητήματα. Γνωρίζουν πάντως ότι πρέπει να περιτριγυρίζονται από τους σωστούς ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν το όραμά τους.

Σεμνότητα: Κόντρα στη λαμπερή ζωή του Χόλιγουντ που προβάλλεται από τα μέσα, οι περισσότεροι πολυεκατομμυριούχοι ζουν σεμνά και φροντίζουν να μην κάνουν επίδειξη του πλούτου τους. Πολλοί, μάλιστα, εξακολουθούν να φορούν το παλιό τους πουκάμισο.

Ρίσκο με μέτρο, χωρίς παρορμητισμό: Όσοι «τρέχουν» τις δικές τους επιχειρήσεις είναι από τη φύση τους ριψοκίνδυνοι. Ωστόσο, δεν μετατρέπονται σε παρορμητικούς επενδυτές. Μπορεί να κάνουν κάποιες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά τείνουν να αποβλέπουν σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Είτε πρόκειται για επένδυση σε μετοχές ή ακίνητα, παραμένουν προσηλωμένοι στην επιλογή τους μέχρι να αρχίσει να αποδίδει κέρδος. Και ποτέ δεν ποντάρουν τα χρήματά τους «όλα για όλα».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button