Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΟι επιστήμονες προτείνουν Σαββατοκύριακο με τρεις ημέρες και με εξάωρο

Οι επιστήμονες προτείνουν Σαββατοκύριακο με τρεις ημέρες και με εξάωρο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα της υγείας πραγματοποίησαν μεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις της σκληρής εργασίας και των επαγγελματικών ρυθμών, τα αποτελέσματα της οποίας θα προκαλέσουν έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιδανικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι το Σαββατοκύριακο με… τρεις ημέρες, ήτοι η τετραήμερη εργασία.

Όπως δήλωσε ο ειδικός ψυχολόγος Άντερς Έρικσον, μόνο οι πέντε ή έξι ώρες εργασίας είναι πραγματικά παραγωγικές για τον μέσο άνθρωπο. Ως εκ τούτου, απορρίπτει σχεδιασμούς που θέλουν μεν την εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας, αλλά με 10 ώρες δουλειές σε καθημερινή βάση, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο του αναμενόμενου.

mechanical adv 2021

Το πείραμα εφαρμόστηκε σε μία έρευνα που ξεκίνησε το 2013. Όπως αποδείχθηκε, η τετραήμερη εργασία αύξησε τις επιδόσεις από 6 έως και 12%, σε σχέση με εκείνους που εργάζοντας πενθήμερο και μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα.

apostolakis adv 2

Βέβαια, οι υπερβολές του τύπου «τώρα διεκδικούμε τρεις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα», μάλλον θα πρέπει να αποφευχθούν, καθώς ακόμη και το τετραήμερο είναι σχεδόν απίθανο να γίνει δεκτό και δη με τις ίδιες απολαβές.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-