Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΑντιόξινα σκευάσματα για την καούρα βλάπτουν την καρδιά

Αντιόξινα σκευάσματα για την καούρα βλάπτουν την καρδιά

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Aυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής τα διάφορα αντιόξινα σκευάσματα που οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθευθεί από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ, αφού ανέλυσαν τα ιατρικά στοιχεία 3 εκατ. ασθενών. Οι Αμερικανοί ερευνητές δημοσιεύουν τη μελέτη στην επιθεώρηση PLOS ONE.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες μελέτησαν σκευάσματα, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία αναστολέων της αντλίας πρωτονίων (PRILOSEC, NEXIUM, PREVACID) και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο συχνά χορηγούμενα σκευάσματα παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν ετησίως τα 14 δισ. δολάρια.

mechanical adv 2021

Περίπου 20 εκατ. Αμερικανοί, ο ένας ανά δεκατέσσερις, χρησιμοποιεί τέτοια σκευάσματα, προκειμένου να ανακουφιστεί από τη στομαχική καούρα, τη γαστρoοισοφαγική παλινδρόμηση κ.ο.κ. Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι επρόκειτο για ασφαλή φάρμακα, εκτός και αν χορηγούντο μαζί με το αντιπηκτικό Plavix (clopidogrel). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη των Αμερικανών επιστημόνων δεν καταφέρνει να αποδείξει ότι τα δημοφιλή αντιόξινα προκαλούν καρδιακή προσβολή αλλά μόνο ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πρόβλημα αφορά τον τρόπο που τα φάρμακα επηρεάζουν το ενδοθήλιο των αιμοφόρων αγγείων.

apostolakis adv 2

Αντιθέτως, σημειώνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, μία άλλη ομάδα αντιόξινων, οι Η2 αναστολείς, μεταξύ των οποίων το Zantac και το Tagamet, δεν εμφανίζει αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης καρδιακής προσβολής.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ