Nbaxevanis

Europlan
KOSA
LIFE

Αμερικανική μελέτη: Πόσα αυγά κάνουν κακό στο καρδιαγγειακό;

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου μέσω αύξησης της χοληστερόλης κατέληξε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο. Τα ευρήματα της έρευνας που είχε για επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Norrina Allen, δημοσιεύθηκαν στο JAMA.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα έξι μελετών περίπου 30.000 ανθρώπων σε βάθος 30ετίας και παρατήρησαν πως όσοι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά.

Mechanical Solutions

Η χοληστερόλη που περιέχεται στα αυγά εκτιμάται πως είναι ο υπαίτιος καθώς 300mg διατροφικής χοληστερόλης ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου κατά 17% και πρόωρου θανάτου κατά 18%.

Οι ερευνητές εξήγησαν πως δεν πρέπει τα αυγά να αποκλειστούν από τη διατροφή, αλλά να προτιμάται το ασπράδι από τον κρόκο καθώς στον δεύτερο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα χοληστερόλης. Στον κρόκο ενός μεγάλου αυγού περιέχονται 186mg διατροφικής χοληστερόλης ενώ άλλα ζωικά προϊόντα με υψηλή χοληστερόλη είναι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας αλλά και τα πλήρη σε λιπαρά, γαλακτοκομικά προϊόντα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button