LIFE

Οι 8 λόγοι που θα πρέπει να μας αρέσουν τα φρέσκα σύκα

Όλο το χρόνο απολαμβάνουμε τη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητες των αποξηραμένων σύκων. Τώρα όμως που τα νόστιμα αυτά φρούτα είναι στην εποχή τους, καιρός να επωφεληθούμε και από τα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία μας ο φρέσκος καρπός.

1. Είναι “βόμβα” θρεπτικών συστατικών
Τα σύκα περιέχουν, μεταξύ άλλων, βιταμίνες Α, Ε, Κ, Β1 και Β2, μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο και κάλιο, καθώς και φυτικές ίνες.

caffeine adv2020b

2. Βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης
Λόγω του ότι είναι πολύ καλή πηγή καλίου, τα σύκα βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Σημειώστε, μάλιστα, ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο κάλιο έχουν χαμηλότερη πίεση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

3. Κάνουν καλό στην καρδιά
Η κατανάλωση σύκων οδηγεί στην πτώση των επιπέδων των τριγλυκερίδιων στο αίμα, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

neratzoulis neo

4. Βοηθούν στα προβλήματα δυσκοιλιότητας
Τα σύκα, όπως και τα δαμάσκηνα, έχουν ήπια καθαρτική δράση, γι αυτό και η κατανάλωση 3 σύκων καθημερινά μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του συγκεκριμένου προβλήματος.

5. Κάνουν καλό στη γραμμή μας
Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα σύκα σε βοηθούν και να χάσεις βάρος αλλά και να διατηρήσεις το βάρος σου στα φυσιολογικά του επίπεδα. Στα συν και ότι σε κρατούν χορτάτο για περισσότερο, άρα γλυτώνεις από τα τσιμπολογήματα.

6. Βοηθούν στην ανάπτυξη της οστικής πυκνότητας
Όπως είπαμε τα σύκα είναι πλούσια σε κάλιο και ασβέστιο, τα οποία δυνανώμουν τα οστά και προλαμβάνουν την οστεοπόρωση.

7. Απογειώνουν τη λίμπιντο!
Τα σύκα αυξάνουν τη λίμπιντο και βελτιώνουν τη σεξουαλική αντοχή επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα και με υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που αυξάνει την αίσθηση της ευχαρίστησης.

8. Τα απολαμβάνουμε με δεκάδες τρόπους
Ένα από τα μεγάλα ατού που έχουν τα φρέσκα σύκα είναι ότι μπορούν να καταναλωθούν με διαφορετικούς τρόπους: γίνονται υπέροχο γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα, ενώ μπαίνουν και στο φαγητό χαρίζοντας μοναδική γεύση στα πιάτα. Επιπλέον, ταιριάζουν πολύ και με τυριά.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button