ΥΓΕΙΑ

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προστατεύει πολύ λιγότερο από την ινδική μετάλλαξη

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, η αποτελεσματικότητα με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson φτάνει στο 33% απέναντι στην ινδική μετάλλαξη.

Τη στιγμή που η ινδική μετάλλαξη έχει εισέλθει σε τουλάχιστον 124 χώρες, σε πολλές από αυτές, μάλιστα, επικρατεί αποτελώντας πάνω από το 75% των κρουσμάτων κορωνοϊού, μελέτη του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διατείνεται ότι το μονοδικό σκεύασμα της Johnson & Johnson είναι πολύ πιο αναποτελεσματικό, σε σχέση με άλλα, ως προς την προστασία από την ινδική παραλλαγή και άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Η μελέτη βασίστηκε σε δέιγματα αίματος που περισυνελέγησαν από εμβολιασμένους με τα σκευάσματα που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τους New York Times, τα ευρήματα για τη θωράκιση απέναντι στην ινδική μετάλλαξη είναι παρόμοια για J&J και μίας δόσης AstraZeneca, με την αποτελεσματικότητα να φτάνει στο 33%.

Όπως έχει διαπιστωθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ, η ινδική μετάλλαξη αποτελεί πλέον το 83% των μολύνσεων στις ΗΠΑ.

swell adv 2021

Οι κλινικές μελέτες έδειξαν, ακόμη, ότι το μονοδοσικό της J&J είναι κατά 66% αποτελεσματικό απέναντι στον κορωνοϊό, την ώρα που η θωράκιση απέναντι στη νόσο Covid-19 μετά τις δύο δόσεις από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna φτάνει στο 90%.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Όπως σημειώνουν οι Times της Νέας Υόρκης, όσοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της J&J μπορεί να χρειαστεί να λάβουν μια δεύτερη δόση – ιδανικά με ένα από τα εμβόλια mRNA της Pfizer-BioNTech ή της Moderna, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Τα συμπεράσματα έρχονται σε αντίθεση με εκείνα από μικρότερες μελέτες που δημοσίευσε η Johnson & Johnson νωρίτερα αυτό το μήνα, υποδηλώνοντας ότι μία μόνο δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Δέλτα ακόμη και 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό.

«Το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε δεν ήταν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πάρουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αλλά ελπίζουμε ότι στο μέλλον, θα ενισχυθεί είτε με μια άλλη δόση του ίσιου εμβολίου είτε με μία ενισχυτική (booster) με Pfizer ή Moderna», δήλωσε ο Nathaniel Landau, ιολόγος στην Grossman School of Medicine της Νέας Υόρκης, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Άλλοι ειδικοί δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα περίμεναν, επειδή όλα τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα όταν χορηγούνται σε δύο δόσεις. «Πάντα πίστευα, και συχνά είπα, ότι το Johnson & Johnson είναι εμβόλιο δύο δόσεων», δήλωσε ο John Moore, ιολόγος της Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button