Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΥΓΕΙΑSelf test | Έρχεται πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά αποτελέσματα

Self test | Έρχεται πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά αποτελέσματα

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Σε λίγες ημέρες όλοι οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν ένα rapid τεστ κάθε εβδομάδα προκειμένου να το κάνουν μέσα από μία απλή διαδικασία στο σπίτι τους και να μαθαίνουν εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό μόλις σε 30 λεπτά.

Το ερώτημα που υπήρχε ήταν τι θα κάνουν οι πολίτες που θα είναι θετικοί στο ιό. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ετοιμάζεται πλατφόρμα στην οποία θα δηλώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού που θα προκύπτουν από τα self test.

mechanical adv 2021

«Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλοεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ  για τους πολίτες που έκαναν το τεστ.

apostolakis adv 2

Έρχεται η πλατφόρμα για την καταχώρηση των τεστ

Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δε θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το self testing και πώς λειτουργεί | Video

Σε τι διαφέρει από το κλασικό rapid test

Όπως αναφέρει ο κ. Κοντογεώργης, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με το ρυθμιστικό πλαίσιο και τις προμήθειες, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις και θα μπορεί ο κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΜΚΑ να κάνει τέσσερα τεστ κάθε μήνα από τα φαρμακεία της χώρας.

Όπως εξηγεί στο Open δεν πρόκειται για τα κλασικά rapid test τα οποία γνωρίζουμε, αλλά είναι μια νέα τεχνολογία, είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, αφού προορίζονται για χρήση κατ’ οίκον.

«Δεν προϋποθέτουν τη βοήθεια από επαγγελματία υγείας για τη διενέργειά τους, θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες», προσθέτει.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble