Υγεία

ΠOY | Η ομηρία της πανδημίας σε δύο επίπεδα

Για πανδημία δυο επιπέδων που μπορεί να γίνει «ιδιαίτερα επικίνδυνη» κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ότι η ανθρωπότητα μπορεί να εγκλωβιστεί σε ένα δράμα «δράμα ομηρίας» λόγω της πανδημίας που εξελίσσεται σε δύο επίπεδα, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δια στόματος του επικεφαλής Δρ. Τένδρος.

Ο  Δρ. Τένδρος σημείωσε ότι υπάρχουν από την μια πλευρά πλούσιες χώρες που έχουν προχωρήσει σε μαζικούς εμβολιασμούς και θεωρούν πως η πανδημία δεν είναι πλέον δικό τους πρόβλημα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι οι ίδιες έχουν «βγει από το δάσος» ή ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και από την άλλη διαχέεται η λογική πως το πρόβλημα δεν τους επηρεάζει, άρα δεν χρειάζεται να ενδιαφέρονται για τον υπόλοιπο κόσμο και η κινητοποίηση τους για παροχή βοήθειας μηδενίζεται.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστας Δαβάνη για την ΕΡΤ, ο Δρ. Τένδρος σχολίασε ακόμα ότι ο κόσμος που νοιώθει άρρωστος και κουρασμένος αναμένει με αγωνία το τέλος της πανδημίας, «η λήξη της οποίας όμως βρίσκεται στα χέρια μας» και «όσοι μοιράζονται εμβόλια με άλλους προστατεύουν και τον εαυτό τους» και το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ολόκληρη η ανθρωπότητα δεν κάνει το αυτονόητο για το κοινό καλό έναντι ενός κοινού προβλήματος». Η παρούσα συμπεριφορά «είναι εξαιρετικά απογοητευτική» είπε ο Δρ. Τένδρος και δεν «βγάζει νόημα».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνέχισε λέγοντας πως η ανθρωπότητα βιώνει μια επιδεινούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που απειλεί περαιτέρω τις ζωές, τα μέσα διαβίωσης και μια υγιή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και είναι σίγουρα χειρότερη σε μέρη που έχουν πολύ λίγα εμβόλια, με την πανδημία να μην έχει τελειώσει πουθενά.


«Η τρέχουσα συλλογική στρατηγική μου θυμίζει μια ομάδα πυρόσβεσης που ασχολείται μόνο με μια δασική φλόγα κάνοντας προσπάθειες να μειώσει τις φλόγες σε αυτή την περιοχή, ενώ η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει παντού και με τους σπινθήρες τελικά θα ταξιδεύουν και θα αναπτύσσονται ξανά. Ο κόσμος πρέπει να πολεμήσει μαζί για να νικήσει αυτή την πανδημία με το παγκόσμιο χάσμα στον εφοδιασμό εμβολίων είναι εξαιρετικά άνιση» τόνισε.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button