ΥΓΕΙΑ

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ κορωνοϊούΣτη διάθεση των πολιτών θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε πως από τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr, για όσους επιθυμούν να κάνουν δωρεάν ελέγχους. Η δημιουργία της, γίνετε με κύριο σκοπό τον περιορισμό του τρίτου κύματος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στόχος, όπως είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, είναι τα 12.000 τεστ με τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο καθημερινά. «Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να προλάβουμε το τρίτο κύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βήμα βήμα η διαδικασία

swell adv 2021

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr και οι πρώτοι 12.000 θα ειδοποιηθούν για την ώρα και τον τόπο προσέλευσής τους το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου. Τα πρώτα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Πιο αναλυτικά, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση που θα έχει στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, ΑΦΜ και αριθμό κινητού.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ένα μήνυμα με αριθμό επαλήθευσης.

5fdcebbc72450

Όποιος επιλέγεται, θα λαμβάνει ένα νέο μήνυμα για το πότε και το πού θα κάνει το διαγνωστικό τεστ.

5fdceba53ca54

Η παρουσία στο τεστ θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, η εφαρμογή τους αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση: όσοι έχουν συμπτώματα να έρθουν σε επαφή με τον γιατρό τους.

«Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας», επεσήμανε.

Τα σημεία ελέγχου

Συνολικά θα υπάρχουν 386 σημεία ελέγχου εκ των οποίων:

–    278 σημεία εξέτασης σε κέντρα υγείας

–    98 σημεία εξέτασης από υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων

–    10 σημεία εξέτασης από τον ΕΟΔΥ


Σχετικά άρθρα

Back to top button