ΥΓΕΙΑ

Πως η πανδημία επιδρά στις επιλογές των καταναλωτώνΤις βραχυπρόθεσμες αλλά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού στα brands αναδεικνύει νέα μελέτη της Ira Media, εστιάζοντας σε δέκα σημεία-κλειδιά που ξεχωρίζουν αναφορικά με τις επιλογές των καταναλωτών αλλά και τη στρατηγική που καλούνται να ακολουθήσουν οι εταιρείες.

Αναλύοντας από στοιχεία, έρευνες και δημοσιεύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η μελέτη της Ira Media καταλήγει σε έναν δεκάλογο συμπερασμάτων τα οποία και καλούνται να λάβουν υπόψιν τα brands προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική τους και να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της πανδημίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, τα δέκα σημεία αυτά είναι:

  1. Το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέει μια μάρκα αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής των καταναλωτών
  2. Η παράμετρος του κόστους θα παραμείνει ισχυρή, κάνοντας τη ζήτηση ελαστικότερη
  3. Η νέα τάση των Retail Media δημιουργεί ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο impulse buying
  4. Το e-commerce βασίζεται ακόμα στο desktop/laptop, με αντίκτυπο στο δημιουργικό
  5. Το Homebound Economy εδραιώνεται, μεταβάλλοντας την υφιστάμενη καταναλωτική συμπεριφορά
  6. Αναδύεται το Community Economy, που αφορά την εγγύτητα των σημείων πώλησης και τα εγχώρια προϊόντα
  7. Νέες τμηματοποιήσεις καταναλωτών (market segmentation) προκύπτουν γύρω από νέες παραμέτρους (health, affordability, experience, etc)
  8. Απαιτείται περισσότερη έρευνα και ακριβέστερα εργαλεία για το Brand Safety
  9. Τα «συμπληρωματικά» παραδοσιακά ΜΜΕ διατηρούν πιστά κοινά και συνιστούν ευκαιρία για τους διαφημιζόμενους
  10. Η μεγάλη πρόκληση για τα brands είναι η χρήση έξυπνων εργαλείων για την αξιοποίηση των δεδομένων και η διαφάνεια στην επεξεργασία τους

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, ο Χάρης Λαούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ira Media τόνισε πως: «Η πανδημία δημιουργεί νέες προκλήσεις και καινούργια δεδομένα με τα brands να καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Πρακτικές δεκαετιών αλλάζουν άρδην ενώ δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες για εκείνους που θα προσαρμοστούν έγκαιρα. Ως Ira Media, από την αρχή της πανδημίας, προσφέρουμε στους συνεργάτες μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, αξιοποιώντας προηγμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζοντας να βρισκόμαστε δίπλα τους παρακολουθώντας καθημερινά τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται».

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button