ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΥΓΕΙΑ

Pfizer | Ισως χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου λόγω της Όμικρον

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί μια τέταρτη δόση του εμβολίου νωρίτερα αυξάνει η παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον, όπως δήλωσαν την Τετάρτη στελέχη της Pfizer, όπως αναφέρει η Washington Post.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Οι ενισχυτικές δόσεις είναι πιθανό να βοηθήσουν στον έλεγχο της μετάλλαξης, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία τονίζει ότι τα πρώιμα εργαστηριακά ευρήματα δείχνουν ότι το τυπικό σχήμα δύο δόσεων εξακολουθεί να παρέχει κάποια προστασία έναντι σοβαρής ασθένειας εξαιτίας της μετάλλαξης.

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν ένα τέταρτο εμβόλιο Covid-19 νωρίτερα από το αναμενόμενο. «Όταν δούμε τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, [θα προσδιορίσουμε] εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Σε επόμενη φάση, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», είπε ο Μπουρλά στο CNBC, προσθέτοντας ότι καλύτερα δεδομένα θα προκύψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η Pfizer και η BioNTech δημοσίευσαν αποτελέσματα από μια αρχική εργαστηριακή μελέτη το πρωί της Τετάρτης που έδειξε ότι μια τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της παραλλαγής όμικρον, ενώ οι δύο πρώτες δόσεις είχαν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα απέναντι της, σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
The Washington Post

Σχετικά άρθρα

Back to top button