Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΥΓΕΙΑΟι Fast Track εμβολιασμοί των τριαντάρηδων

Οι Fast Track εμβολιασμοί των τριαντάρηδων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που αποφάσισε να ανοίξει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Με στόχο να απλωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το τείχος τη ανοσίας στην χώρα μας ξεκινά άμεσα (και μάλιστα τη Μεγάλη Εβδομάδα) ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας από 30 έως 39 ετών, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του δήλωσή του ο Πρωθυπουργός. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που αποφάσισε να ανοίξει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

mechanical adv 2021

Το άλλο σημαντικό νέο είναι ότι, όπως με πληροφορούν, τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα και για τους σαραντάρηδες ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός τους τον Ιούνιο. Όπως έχετε αντιληφθεί οδεύουμε σταθερά προς τον μαζικό εμβολιασμό που κάποια στιγμή, μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει. Φτάνει να υπάρξει συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

apostolakis adv 2

Γιατί όμως τώρα αποφασίστηκε να εμβολιασθούν τα άτομα αυτά και μάλιστα με fast track διαδικασία; Μαθαίνω ότι υπάρχει παρασκήνιο στην απόφαση αυτή, αφού υπάρχουν αδιάθετα εμβόλια (AstraZeneca) που δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Να σημειώσω επίσης ότι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα. Τέθηκε ήδη, ως γνωστόν σε λειτουργία η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα από 55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών. Έως το τέλος Ιουνίου, όπως λέει ο Μάριος Θεμιστοκλέους θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Πιο πειθαρχημένοι οι πολίτες στις ηλικίες 75-79 με μόλις 2 στους δέκα να απέχουν. Ακολουθούν οι ηλιακές ομάδες 70-74 και 65-69 με ποσοστό αποχής 30% και 31%. Πρώτοι στην αποχή οι 60-64 ετών, με 4 στους δέκα να μην έχουν κάνει εμβόλιο

***
Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες , να θωρακίσουν την υγεία τους με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος, είπε, δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό, είπε χαρακτηριστικά.

***
Πάσχα στο σπίτι, στις 3 Μαΐου η εστίαση

Πάσχα λοιπόν στο σπίτι, ψήσιμο του αρνιού είτε στο φούρνο, είτε στο μπαλκόνι είτε στην αυλή (όσοι διαθέτουν). Αμέσως μετά το Πάσχα στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και στις 10 τα σχολεία, ενώ στις 15 Μαΐου απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και ανοίγει και ο τουρισμός. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ειδικά για το Πάσχα: «Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε».

***
Ο Πανάγιος Τάφος, το Άγιο Φως και η πανδημία

Το σχέδιο που έχει καταρτισθεί για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα αρχίζει ήδη να ξεδιπλώνεται στα κυβερνητικά γραφεία. Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί δεν δίνουν άδεια να μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία στον Πανάγιο Τάφο, λόγω της πανδημίας (αλλά και των κρουσμάτων στην Ελλάδα που ακόμα είναι εκεί γύρω στα 3.000) μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο Β΄ που προβλέπει η μεταφορά να γίνει όπως πέρυσι. Δηλαδή θα πάει ένα αεροπλάνο (όχι το κυβερνητικό) στο Ισραήλ και θα φροντίσουν οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με το Πατριαρχείο να έρθει το Άγιο Φως στο αεροπλάνο. Το ίδιο θα συμβεί και με άλλους ορθόδοξους λαούς όπως, Σέρβους, Αρμένιους που θα θελήσουν να λάβουν το Άγιο Φως. Έτσι εκεί που είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει η μεταφορά του Αγίου Φως με κυβερνητικό αεροπλάνο και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση να το συνοδεύει, τώρα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, η μεταφορά θα γίνει με αεροπλάνο της Aegean με επιβαίνοντες μόνον σε αυτό Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ένας άλλος ιερωμένος.

***
Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Βεβαίως η υποδοχή στην Αθήνα θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους ενώ έχει προγραμματιστεί άλλα αεροπλάνα της Aegean και της SKY Express να το μεταφέρουν σε άλλες πόλεις. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν στο μέτρο αυτό, τη στιγμή που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Επιπλέον οι επισκέψεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα γίνονται χωρίς πρόβλημα. Και κάτι ακόμα. Η Αθήνα είχε ειδοποιήσει ότι όσοι θα πήγαιναν στο Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις ή θα προσκόμιζαν αρνητικό τεστ. Αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.

***

Το χέρι του Θεού

Για την πολύμηνη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μίλησε ο πρώην βουλευτής, αντιπρόεδρος της Βουλής και υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος στο MEGA το πρωί της Τετάρτης. Ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.

«Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού. Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά. Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια», είπε ο κ. Γρηγοράκος. «Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία» πρόσθεσε. Ήταν για ένα μακρό χρονικό διάστημα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

ΠΗΓΗ: To Bήμα
zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble