ΥΓΕΙΑ

Νότια Αφρική | Ανακαλύφθηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με «αυξημένη μεταδοτικότητα»Επιστήμονες στη Νότιο Αφρική λένε ότι εντόπισαν μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εμφανίζει ανησυχητικό αριθμό μεταλλάξεων.

Η λεγόμενη παραλλαγή C.1.2. εντοπίστηκε πρώτη φορά τον Μάιο στις επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτένγκ, όπου βρίσκονται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα Πρετόρια. Έκτοτε βρέθηκε σε άλλες επτά χώρες της Αφρικής, της Ωκεανίας, της Ασίας και της Ευρώπης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι μεταλλάξεις του ιού «σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα» και αυξημένη ικανότητα να αποφεύγουν τα αντισώματα», αναφέρουν οι επιστήμονες. «Είναι σημαντικό να αναδείξουμε αυτή τη γενεαλογική γραμμή, δεδομένου του σχετικού αστερισμού μεταλλάξεων».

Οι αλλαγές στον ιό έχουν οδηγήσει σε διαδοχικά κύματα του κορονοϊού, με την παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, να ανεβάζει πλέον τα ποσοστά μόλυνσης σε όλο τον κόσμο. Οι μεταλλάξεις ταξινομούνται για πρώτη φορά ως παραλλαγές ενδιαφέροντος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόλις εντοπιστούν ως πιο σοβαρές ή μεταδοτικές, ονομάζονται παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία.

swell adv 2021

Η C.1.2. εξελίχθηκε από την C.1., τη σειρά του κορονοϊού που κυριάρχησε στο πρώτο κύμα των μολύνσεων στη Νότια Αφρική, στα μέσα του 2020.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες είχαν ανακαλύψει επίσης την μετάλλαξη «Βήτα» το 2020, τονίζουν όμως ότι η αυξημένη επιστημονική δυνατότητα της χώρας στην καταγραφή του γονιδιώματος του ιού, σημαίνει πως παρότι τα νέα στελέχη εντοπίζονται στη χώρα, η προέλευση του ιού μπορεί να είναι άλλη.


Πηγή
Bloomberg

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button