ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομειακοί γιατροί: Η μετάδοση του κορωνοϊού δεν σταματά για θρησκευτικούς λόγους«Η μετάδοση του ιού δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς» αναφέρουν  σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί και κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση από γιατρούς  που χρησιμοποιουν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους

Τον έντονο προβληματισμό της και τη διαφωνία της για τις δημόσιες δηλώσεις μερίδας γιατρών σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοιού μέσω της θείας κοινωνίας διατυπώνει η Ομοσπονδίαν Εώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Επιπλέον, χαρακτηρίζει απαράδεκτο να σιωπούν για “τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις” τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναφορικά με τις δηλώσεις η Ομοσπονδία τονίζει πως “με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις” και καταλογίζει στους γιατρούς ότι “χρησιμοποιουν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας”.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών παραθέτουν τα επιστημονικά δεδομένα για τη μετάδοση των ιωσεων όπως και αυτής που αφορά τη νόσο Covid-19. “H μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς” αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

swell adv 2021

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει πως “οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό”.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button