ΥΓΕΙΑ

Κρουαζιέρα: Σε ποια άτομα θα απαγορεύεται η επιβίβαση


Τελευταία ενημέρωση:

Ενισχυμένα μέτρα ελέγχου για την αντιμετώπιση των κορωνοϊού στην κρουαζιέρα, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA), στο πλαίσιο της δέσμευσης της βιομηχανίας κρουαζιέρας για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος, καθώς και των κατοίκων των λιμενικών πόλεων και προορισμών σε όλο τον κόσμο.Με βάση την απόφαση, τα μέλη της CLIA υποχρεούνται να υιοθετήσουν τους παρακάτω κανονισμούς…

-Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν διέλθει μέσω αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και κάθε δήμου της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) από την ιταλική κυβέρνηση, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση.

-Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που 14 ημέρες πριν την επιβίβαση, έχουν έρθει σε επαφή ή έχουν βοηθήσει στη φροντίδα οποιουδήποτε είναι ύποπτο κρούσμα ή διαγνωσμένο με κορωνοϊό ή που επί του παρόντος υπόκεινται σε παρακολούθηση της υγείας τους για πιθανή έκθεση στον ιό.

-Διενέργεια ελέγχου προ επιβίβασης για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης. Πρέπει να παρέχεται ενισχυμένος έλεγχος και αρχική ιατρική υποστήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες, σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορωνοϊό.

Η CLIA επισημαίνει ότι, σε συντονισμό με τις εταιρίες κρουαζιέρας, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο, η Ένωση και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν από κοντά τις νέες εξελίξεις που σχετίζονται με τον COVID-19 και θα τροποποιήσουν τις πολιτικές αυτές όπως κρίνεται απαραίτητο, με προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και το πλήρωμα. Εφόσον υιοθετούνται αυστηρά μέτρα, όπως ορίζονται από τις εθνικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της, σε συνάρτηση με τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκτιμούν ότι δεν δικαιολογούνται περιορισμοί στα ταξίδια των πλοίων.

Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close