ΥΓΕΙΑ

Κρήτη | Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με κινητές μονάδες – Σχέδιο ακόμη και σε πλαζ

Το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ξεκινάει από την Κρήτη στις 6 ΙουλίουΟ Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα την επόμενη φάση των εμβολιασμών κατ’ οίκων, πολιτών που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν. Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας, στις 6 Ιουλίου ξεκινάει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία».

Ξεκινούν εμβολιασμοί με κινητές μονάδες από 6 Ιουλίου από την Κρήτη

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι κατ’ οίκον επισκέψεις ενώ, όσον αφορά τους εμβολιασμούς των νέων, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία. Ο υπουργός, που είχε τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, υπογράμμισε ότι αποτελεί κοινή προσπάθεια ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού συμπολιτών μας.  Όπως τόνισε, ο υπουργός Υγείας, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν. «Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» είπε ο υπουργός Υγείας, που συνέδεσε τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα δημιουργηθεί, με τον τουρισμό και την ανάγκη προστασίας και της τουριστικής περιόδου που σημαίνει, όπως τόνισε, πολλά για την τοπική οικονομία.

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες» προσέθεσε ο κ. Κικίλιας που επισήμανε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει πάει εξαιρετικά, η χώρα χαίρει εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, και πως μέσω αλλαγής νοοτροπίας, η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά τους πολίτες. «Τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Νομίζω ότι αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα που εμβολιάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

swell adv 2021

Θεμιστοκλέους: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε πλατείες και πλαζ

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και εκτός εμβολιαστικών κέντρων, μέσα στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

Πότε ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στην Κρήτη στις 6 Ιουλίου, όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, θα έχει ως κωδική ονομασία και ως στόχο «Μήνυμα Υγείας-Γιορτή Ελευθερίας».


Σχετικά άρθρα

Back to top button