ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Πως θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιοΟοδικός χάρτης των επικείμενων εμβολιασμών συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ειδικότερα, επί τάπητος τέθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Να σημειωθεί ότι η άυλη συνταγοράφηση θα είναι το μέσο για τον εμβολιασμό και οι πολίτες που την έχουν ενεργοποιήσει ήδη, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Ο πολίτης θα απαντά χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι, ενώ σε ό,τι αφορά το ραντεβού που κάποιος θα πρέπει να κλείσει, αυτό θα γίνει μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr, όπου θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά να κλείνει το ραντεβού του.

Παράλληλα, την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε, επίσης, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή που εγκρίθηκε με διακομματική συναίνεση.

swell adv 2021

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button