ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη ανακαλύφθηκε στη Φινλανδία

Μία ακόμη νέα και «μοναδική» μεταλλαγμένη παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία φέρεται να διαθέτει ομοιότητες με τη βρετανική και την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ανακάλυψαν οι ερευνητές στη νότια Φινλανδία.

Εργαστήριο που εδρεύει στο Ελσίνκι ανέφερε πως, η παραλλαγή που ονομάστηκε Fin-796H «εντοπίστηκε σε ασθενή την προηγούμενη εβδομάδα και, κατά συνέπεια, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τη μεταδοτικότητα και την αντίστασή της στα υπάρχοντα εμβόλια».

neratzoulis neo

Σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK, το προηγούμενο 24ωρο έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα της νέας μετάλλαξης, ωστόσο θεωρείται απίθανό να «γεννήθηκε» στη Φινλανδία, καθώς τα ποσοστά μεταδοτικότητας του ιού στη χώρα είναι πολύ χαμηλά.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν είναι πιο μεταδοτική, αλλά μπορεί να είναι. Υπάρχουν αλλαγές στον ιό που μπορεί να επηρεάζουν τη μολυσματικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Λάιν Βολντ μιλώντας στο NRK.

Το εργαστήριο που «ανακάλυψε» τη νέα μετάλλαξη, τη θεωρεί «σημαντική και μοναδική», καθώς ενδέχεται να μην είναι ανιχνεύσιμη από τα τεστ PCR, που αναζητούν συγκεκριμένες γενετικές αλληλουχίες στο RNA του ιού.

Μέχρι πρότινος, είχαν αναφερθεί 450 κρούσματα μεταλλάξεων στη Φινλανδία. Από αυτά, 422 αφορούσαν στη βρετανική παραλλαγή, 22 στη νοτιοαφρικανική, ενώ μια περίπτωση αφορούσε τη βραζιλιάνικη.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button