ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Εμβολιασμοί και από ιδιώτες της Α’βάθμιας Φροντίδας ΥγείαςΠρόσκληση έχει απευθύνει το υπουργείο Υγείας στους ιδιώτες να συνδράμουν το σύστημα δημόσιας υγείας – Ποιες οι προϋποθέσεις για να λάβει άδεια και να λειτουργήσει ένα ιδιωτικό εμβολιαστικό κέντρο

Στην εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της λοίμωξης Covid-19 θα συμμετάσχουν, εκτός από τα 1.018 Κέντρα Υγείας και ιατρεία της χώρας, και οι ιδιώτες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η σχετική πρόσκληση που έχει απευθύνει το υπουργείο Υγείας στους ιδιώτες, μέσω των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, να συνδράμουν το σύστημα δημόσιας υγείας σε αυτήν τη δύσκολη και ασφυκτική στο χρονοδιάγραμμα της διαδικασία, έχει βρει ανταπόκριση – μεγαλύτερη στην Αττική και μικρότερη στην περιφέρεια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τι ζητεί από τους ιδιώτες το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Υγείας, και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης που υπογράφει το έγγραφο που εστάλη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για να προωθηθεί στη συνέχεια στους Ιατρικούς Συλλόγους, θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να οριστούν ως εμβολιαστικα κέντρα Covid-19.

swell adv 2021

Ειδικότερα, κάθε ιδιωτικό εμβολιαστικό κέντρο για να μπορέσει να λάβει άδεια και να λειτουργήσει, πρέπει να είναι στελεχωμένο από έναν γιατρό, που θα είναι και ο υπεύθυνος λειτουργίας, έναν επισκέπτη υγείας ή νοσηλευτή και έναν διοικητικό υπάλληλο. Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, θα πρέπει να διαθέτει αίθουσα αναμονής και διακριτικούς χώρους, για λόγους προστασίας της ατομικότητας του κάθε εμβολιαζόμενου καθώς και -το κυριότερο- να διαθέτει ψυγείο με ψηφιακό σύστημα καταγραφής της θερμοκρασίας, και σύστημα καταγραφής δύο φορές την ημέρα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button