ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα, 530 τα συνολικά – Δάκρυσε ο Τσιόδρας


Τελευταία ενημέρωση:

Συνολικά 35 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 530. Η τακτική ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε υπό καθεστώς έντονης συναισθηματικής φόρτισης, με τον κ. Τσιόδρα αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να απευθύνουν δραματική έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν στο εξής τις άσκοπες μετακινήσεις.Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα 98 από τα συνολικά 530 κρούσματα έχουναπροσδιόριστη πηγή προέλευσης. Συνολικά 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί για τον κορωνοϊό.

Συνολικά 100 ασθενείς νοσηλεύονται, από αυτούς 18 είναι διασωληνωμένοι.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής, 19 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς.

«Είναι μια σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμονία. Η πλειονότητα των νοσηλευομένων το 79% έχει πολλά υποκείμενα νοσήματα. Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 13 (12 άνδρες και μία γυναίκα). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανάτων είναι τα 76 έτη», σημείωσε ο καθηγητής Τσιόδρας.

Η ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ύπουλο εχθρό. Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αργεί ακόμα και απέχουμε ακόμη πολύ από ένα εμβόλιο αποτελεσματικότητας 100%.

«Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας», δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, ο καθηγητής Τσιόδρας.

Σημείωσε πως, οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Ένα από τα κύρια σημεία διασποράς της νόσου θα είναι και οι νοσοκομειακές δομές της χώρας. Δεν πρέπει οι πολίτες να συρρέουν μαζικά στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως χώρους ιερούς, ως γιατρούς της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς δίνουν μια σκληρή μάχη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει η ανάγκη να διαφυλάξουμε τιςμάσκες υψηλής προστασίας. Μετά λύπης, διαπιστώνω επίσης πως το θέμα του κορωνοϊού περνάει σε επίπεδο αντιπαραθέσεων. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό.

«Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες νεκρών», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ετικέτες

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close