ΥΓΕΙΑ

Η Astrazeneca ετοιμάζει εμβόλιο κατά του καρκίνου με την τεχνολογία του εμβολίου του κορωνοϊού

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το AstraZeneca Plc Covid-19 χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία προσπαθώντας να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα να φαίνονται ήδη από μελέτες σε ζώα.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Jenner της Οξφόρδης και το Ινστιτούτο Καρκίνου Ludwig έχουν σχεδιάσει ένα εμβόλιο δύο δόσεων για τον καρκίνο χρησιμοποιώντας τεχνολογία παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια της Covid-19, αναφέρουν οι επιστήμονες σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal for ImmunoTherapy of Cancer. Το εμβόλιο πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους φέτος αφού μελέτες σε ποντίκια έδειξαν μείωση του μεγέθους του όγκου και αύξηση του ποσοστού επιβίωσης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η έρευνα για τα εμβόλια έχει προχωρήσει μετά την πανδημία, καθώς οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις εργάστηκαν ταχύτερα από ποτέ και με μεγαλύτερους πόρους για να προσπαθήσουν να βρουν εμβόλια που θα βοηθήσουν στον περιορισμό του ιού. Οι εξελίξεις έρχονται την ίδια στιγμή που οι ερευνητές εξετάζουν άλλες πρωτοποριακές θεραπείες για τον καρκίνο χρησιμοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση των όγκων.

Το πλάνο της Οξφόρδης προσπαθεί να αξιοποιήσει και τις δύο αυτές εξελίξεις, χρησιμοποιώντας τον φορέα από το εμβόλιο Covid-19 για μία από τις δόσεις για τη μεταφορά γενετικού κώδικα που πυροδοτεί το σώμα να καταπολεμήσει δύο πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Πηγή
Bloomberg

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button