ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ προς γιατρούς και νοσηλευτές: Αν δεν έχετε γάντια να πλένετε τα χέρια σας


O EOΔΥ με υπηρεσιακό του έγγραφο στις 20/03, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ στις 21/03, εξέδωσε οδηγίες «για τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για COVID-19 σε περίπτωση ελλείψεων».

ΕΟΔΥ προς γιατρούς και νοσηλευτές: Αν δεν έχετε γάντια να πλένετε τα χέρια σας 2

Οι οδηγίες δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Είναι ομολογία των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνεται «αντί γαντιών, η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού μετά από κάθε επαφή με ασθενή».
Με αυτόν τον τρόπο:
– Εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυνο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό με ενδεχόμενο να ασθενεί και να βγαίνει εκτός μάχης, τη στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις προσωπικού παραμένουν τραγικές.
– Αυξάνεται ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς.
Απαιτούμε να μην υπάρχει καμία απολύτως υποχώρηση στα σωστά μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Στην παρούσα φάση όπου παρατηρείται διασπορά του ιού στην κοινότητα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης με το νέο κορονοϊό στους υγειονομικούς αυξάνονται κάθε μέρα που περνάει, ο εφοδιασμός με τον αναγκαίο εξοπλισμό μέσων ατομικής προστασίας είναι κρίσιμο ζήτημα.

Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που έπρεπε ήδη να έχετε εξασφαλίσει».

Ετικέτες

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close