Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΥΓΕΙΑΕμβόλιο | Πώς μπορείτε να αλλάξετε την περιοχή που θα κάνετε την...

Εμβόλιο | Πώς μπορείτε να αλλάξετε την περιοχή που θα κάνετε την δεύτερη δόση

Πολλοί είναι εκείνοι που έκλεισαν πρώτη δόση για εμβόλιο του κορωνοϊού στην περιοχή που διαμένουν αλλά στην δεύτερη δόση δεν θα είναι στον τόπο κατοικίας τους. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Για πολλές ηλικιακές ομάδες η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια άνοιξε το καλοκαίρι και συγκεκριμένα αρχές Ιουνίου. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι για εκείνους που επέλεξαν εμβόλιο ή της Pfizer ή της Moderna η δεύτερη δόση πέφτει στην «καρδία» του καλοκαιριού.

Αν δηλαδή υπολογίσουμε ότι οι δόσεις μεταξύ τους, στα mRna εμβόλια, έχουν απόσταση από 20 ημέρες μέχρι 40 μέρες, κάποιος με πρώτη δόση 11 Ιουνίου, θα έχει δεύτερη δόση στις αρχές Ιουλίου.

mechanical adv 2021

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πολίτης θέλει να αλλάξει την δεύτερη δόση του, και να το κάνει σε άλλη περιοχή, στο μέρος δηλαδή που μπορεί να είναι διακοπές;

apostolakis adv 2

Υπάρχει η δυνατότητα, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Αρχικά επιλέγετε «ενημέρωση στοιχειών» και αλλάζετε τον Ταχυδρομικό σας Κώδικα (ΤΚ).

Στην συνέχεια θα επιλέξετε των ΤΚ που σας εξυπηρετεί στην περιοχή από όπου θα βρίσκεστε.

emvoliogov1

Όσοι έχετε ολοκληρώσει την 1η δόση, θα σας εμφανιστεί  το παρακάτω μήνυμα. Εκεί θα «κλικάρετε» την αλλαγή.

emvoliotk

Αμέσως μετά θα σας ανοίξει η επιλογή αλλαγής της 2η δόσης και θα μπορείτε πλέον, «ξέγνοιαστα» και χωρίς άγχος να ολοκληρώσετε τον εμβολιασμό σας ακόμα και στις διακοπές σας.

Ποια θα είναι τα μπόνους των εμβολιασμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκτος από την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, οι εμβολιασμένοι πολύ πιθανόν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ σε νέα πιθανά lockdown θα είναι «ελεύθεροι».

Πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, όπου και οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ: dnews.gr
zygos gif 2020b