ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο Pfizer | Πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA

Είναι το πρώτο σκεύασμα που λαμβάνει πλήρη έγκριση από τον FDA.Πλήρη έγκριση από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) έλαβε το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech για τους πολίτες άνω των 16 ετών.

Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να δώσει μια νέα ώθηση στον εμβολιασμό ανά τον κόσμο, καθώς υπήρχε αριθμός διστακτικών που απέφευγαν να εμβολιαστούν με το επιχείρημα ότι το εμβόλιο είναι σε «πειραματικό στάδιο», μολονότι είχε δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη Κυριακή είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 204 εκατομμύρια δόσεις Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών ΜΜΕ, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ελπίζουν ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στο να πειστούν περισσότεροι Αμερικανοί να εμβολιαστούν.

swell adv 2021

«Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη κάνει με πλήρη ασφάλεια εμβόλια για τον COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους η έγκριση του εμβολίου από τον FDA μπορεί τώρα να εμπνεύσει επιπλέον εμπιστοσύνη», δήλωσε η Τζάνετ Γούντκοκ, εν ενεργεία επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Περίπου το 51% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ποσοστό όχι επαρκές κατά τους ειδικούς, ειδικά δε την στιγμή που η Μετάλλαξη Δέλτα έχει αυξήσει τα κρούσματα, ειδικά σε περιοχές με μικρή εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με την Washington Post, η συγκεκριμένη έγκριση του εμβολίου ήταν η ταχύτερη στην ιστορία του οργανισμού, καθώς ήρθε σε λιγότερο από τέσσερις μήνες αφότου η Pfizer-BioNTech υπέβαλε αίτηση για άδεια, στις 7 Μαΐου.

Η ειδικός στη βιοηθική και δικηγόρος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Χόλι Φερνάντεζ Λιντζ, τόνισε ότι ο προσεκτικός χειρισμός της έγκρισης ήταν ζωτικής σημασίας για να πειστούν οι «διστακτικοί προς τον εμβολιασμό».

«Δεν μπορείτε να έχετε ανθρώπους να λένε ότι δεν θα εμβολιαστούν μέχρι να υπάρξει πλήρης έγκριση και στη συνέχεια να πουν ότι ο FDA έσπευσε να χορηγήσει αυτήν την έγκριση», τόνισε.

Ορισμένοι ειδικοί προέβλεψαν ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς μετά την έγκριση, εκτιμώντας ότι δύσκολα θα αλλάξουν άποψη οι άνθρωποι που αποφεύγουν τα εμβόλια.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button