ΥΓΕΙΑ

Εμβολιο Pfizer: Ένα βήμα πριν την έγκριση του εμβολίου στην ΕυρώπηΑυτά περιελάμβαναν «μείωση του κινδύνου επιβεβαιωμένης εκδήλωσης νόσου Covid-19, τουλάχιστον επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση».

Το εμβόλιο Pfizer σε κάθε περίπτωση απαιτεί δύο δόσεις για πλήρη προστασία.Ο επικεφαλής της BioΝΤech Ουγκούρ Σαχίν, από την πλευρά του εκτιμά ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί για την Ευρώπη μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα διότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια για το εμβόλιο της εταιρείας του στη χώρα του. Υπενθυμίζεται πως η Biontech είναι η γερμανική εταιρεία που ανέπτυξε μαζί με την Pfizer το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Δεν έχουμε ακόμη άδεια για το εμβόλιο στην Γερμανία. Αλλά μόλις εγκριθεί, θα ήθελα φυσικά να το κάνω», είπε στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα του RTL / n-tv.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπάλληλοί του θα τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης:

swell adv 2021

«Τηρούμε και εμείς τις οδηγίες οι οποίες προβλέπονται για τις ομάδες ατόμων για τις οποίες προορίζεται πρώτα το εμβόλιο, δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για τον εαυτό μας. Εάν έχουμε τη δυνατότητα, να εμβολιάσουμε τους εργαζόμενους γιατί κάνουν συστημικά σημαντική δουλειά, τότε φυσικά θα το κάναμε πολύ γρήγορα και πολύ ευχαρίστως».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Συλλέγονται επιπλέον δεδομένα για το εμβόλιο

Επί του παρόντος συλλέγονται περαιτέρω δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο. Ήδη η γερμανική εταιρεία ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει αν το σκεύασμα μπορεί να αποτρέψει την είσοδο του κορονοϊού στον οργανισμό. Όπως διευκρίνισε:«Δεν γνωρίζουμε ακόμη από τα διαθέσιμα δεδομένα εάν εμποδίζεται μόνο η ασθένεια ή εάν εμποδίζεται και η (ίδια η) μόλυνση. Θα συλλέξουμε περαιτέρω δεδομένα για αυτό τους επόμενους δύο έως έξι μήνες».

Ο Σαχίν εκτιμά ότι θα υπάρξει «έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να εγκριθούν εμβόλια και άλλων εταιριών. Υποθέτω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου και ότι ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων, περίπου το 60-70% του πληθυσμού, θα αποκτήσει ανοσία», είπε.

Η Pfizer δεν θα καταφέρει να ετοιμάσει 100 εκατ. δόσεις εμβολίου φέτος

Σχολιάζοντας τέλος τα δημοσιεύματα ότι υπάρχουν δυσκολίες στην παραγωγή του εμβολίου, ο Σαχίν είπε: «Ανακοινώσαμε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων για φέτος».

Συνεχίζοντας, ο Γερμανός σημείωσε: «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι κλινικές μελέτες ολοκληρώθηκαν αργότερα. Υπήρχαν επίσης προβλήματα ποιότητας με τις πρώτες ύλες. Αυτά έπρεπε να επιλυθούν. Ωστόσο, η παραγωγή συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί», τόνισε.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button