ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson | Ο FDA προειδοποιεί για σπάνια παρενέργεια συνδρόμου Guillain-BarréΟ αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια νέα προειδοποίηση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, λέγοντας ότι έχει συνδεθεί με μία σοβαρή αλλά σπάνια παρενέργεια, το σύνδρομο Guillain-Barré, όπως μεταδίδει η Washington Post.

Το σύνδρομο προκαλεί «επίθεση» του ανοσοποιητικού συστήματος στα νεύρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα και έχουν γνώση της παρούσας κατάστασης. Περίπου 100 αναφορές Guillain-Barré έχουν καταγραφεί στα 12,8 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου Johnson & Johnson που έχουν χορηγηθεί, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα περιστατικά έχουν, ως επί το πλείστον, αναφερθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και κυρίως για άνδρες, πολλοί εκ των οποίων ήταν ηλικίας 50 ετών και άνω.

Όπως σημειώνεται , τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δείχνουν κάποιο μοτίβο που να υποδεικνύει παρόμοια αυξημένο κίνδυνο από τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech και Moderna, ενώ περισσότερες από 321 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

swell adv 2021

Το σύνδρομο Guillain-Barré συνήθως καταγράφεται με ρυθμό 60 έως 120 περιστατικών την εβδομάδα σύμφωνα με τα CDC. Παρότι η αιτία του συνδρόμου δεν έχει κατανοηθεί πλήρως, συχνά ακολουθεί την λοίμωξη από κάποιον ιό (συμπεριλαμβανομένου αυτού της γρίπης) ή βακτήριο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ, περίπου 3.000 με 6.000 εκδηλώνουν την νόσο. Οι περισσότεροι αναρρώνουν πλήρως αλλά κάποιοι μένουν με μόνιμες νευρικές ζημιές, σύμφωνα με το CDC. Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών διατρέχουν το μεγαλύτερο ρίσκο. Συμπληρωματικά, περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών, εκδηλώνουν την νόσο αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες μετά από αναπνευστική ασθένεια ή διάρροια.

Οι αξιωματούχοι αναμένεται να υπογραμμίσουν πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και τα οφέλη του ξεκάθαρα υπερτερούν των πιθανών κινδύνων. Άλλωστε ο συσχετισμός απέχει πολύ από το να είναι απόλυτος, σύμφωνα με μία από της πηγές που επικαλείται η WP.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button