Υγεία

Covid-19 | Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης από Ελληνες και ξένους ερευνητές

Δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού όλοι οι εισερχόμενοι σε μια χώρα, και κατά μείζονα λόγο σε τουριστική χώρα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Το έγκυρο περιοδικό Nature ανάρτησε την εργασία Ελλήνων (ορισμένοι πολύ γνωστοί στο ευρύ κοινό) και ξένων ερευνητών, υπό τον τίτλο «Efficient and targeted COVID-19 border testing via reinforcement learning».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι συγγραφείς του άρθρου είναι οι Hamsa Bastani, Kimon Drakopoulos, Vishal Gupta, Jon Vlachogiannis, Christos Hadjicristodoulou, Pagona Lagiou, Gkikas Magiorkinis, Dimitrios Paraskevis & Sotirios Tsiodras.

Η δημοσίευση περιγράφει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης / Μηχανικής Μάθησης (machine learning), ειδικότερα έναν αλγόριθμο βασισμένου στην ενισχυτική μάθηση, το οποίο προβλέπει ποιοι από τους ταξιδιώτες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα θετικοί, και θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ. Το σύστημα σχεδιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε σε σημεία εισόδου της χώρας μας από τον Αύγουστο του 2020.


Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Μπέρκλεϊ, Ziad Obermeyer, γράφει θα θυμόμαστε την εργασία τους «ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα χρήσης δεδομένων στην πάλη κατά της covid-19. Είναι μια συναρπαστική ιστορία τού πώς μια ομάδα ερευνητών συνεργάστηκε με φωτισμένους ανθρώπους που χαράζουν πολιτική προκειμένου να παραγάγουν ένα εργαλείο τεράστιας κοινωνικής αξίας».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button