Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑσφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο Johnson & Johnson

Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο Johnson & Johnson

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Στα δεδομένα της πανδημίας και στις εξελίξεις που αφορούν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών ανά την Ελλάδα αναφέρθηκe στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε πώς το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

mechanical adv 2021

Το γεγονός των τελευταίων ημερών σχετικά με τα εμβόλια είναι η αναστολή του Johnson and Johnson που θα άρχιζε σήμερα, είπε η κ. Θεοδωρίδου η οποία εξήγησε πως ο λόγος που αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση είναι η καταγραφή 6 περιπτώσεων θρομβώσεων σε γυναίκες 18-48 ετών επί συνόλου 6 εκατ. εμβολίων.

apostolakis adv 2

Η αναστολή γίνεται για λεπτομερή διερεύνηση των περιπτώσεων αλλά και για σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση.

Κύριο πλεονέκτημα ότι γίνεται με μια δόση. Η προστασία του εμβολίου αρχίζει μετά από 14 ημέρες ενώ η αποτελεσματικότητα του εκδηλώνεται στις 28 μέρες και είναι της τάξεως του 85% ενώ μετά από 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως.

Η διερεύνηση πιθανού προδιαθεσικού παράγοντα για τις σπάνιες μορφές θρόμβωσης είναι σημαντική γιατί θα διαλευκάνει το επιστημονικό αίνιγμα που έχει δημιουργηθεί ως προς την παθογένεια.

Η διαλεύκανση αυτού του αινίγματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην επιτήρηση της ασφάλειας των εμβολίων.

Όπως ανέφερε, η αναστολή του εμβολίου δεν είναι σπάνια για την παρακολούθηση των εμβολίων και των κλινικών μελετών.

Θα πρέπει να εστιάσουμε στην θετική πλευρά ότι υπάρχει οργανωμένο σύστημα αυστηρής επιτήρησης που δίνει την δυνατότητα της έγκαιρης εντόπισης πολύ σπάνιων επιπλοκών ανεπιθύμητων ενεργειών από τις οποίες μπορεί κανείς να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Ας ελπίσουμε κι ας κάνουμε υπομονή για την γνωμοδότηση των αρμοδίων φορέων με την ελπίδα ότι θα έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble