Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑσφαλές για εγκύους το εμβόλιο - Τι ισχύει για Pfizer, Moderna, AstraZeneca

Ασφαλές για εγκύους το εμβόλιο – Τι ισχύει για Pfizer, Moderna, AstraZeneca

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer είναι απολύτως ασφαλή - Τι λένε για τα AstraZeneca και Johnson & Johnson.

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει σε νέες και μέλλουσες μητέρες όσον αφορά τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα της Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Ο Θ. Παράσχος μαιευτήρας/γυναικολόγος και ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Γ. Παπαζήσης μίλησαν στο Open για τους προβληματισμούς για το εμβόλιο της AstraZeneca από εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, δήλωσαν πότε πρέπει να εμβολιαστούν και τόνισαν πως τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer είναι απολύτως ασφαλή.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με τον κ. Παράσχο «υπάρχουν νέα δεδομένα και με βάση τα αποτελέσματα νέας μελέτης, τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer προκαλούν ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε εγκύους και σε θηλάζουσες μητέρες». Όπως τόνισε, τα στοιχεία δηλώνουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή σε όλες τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και πιθανότατα προσφέρουν κάποια προστασία στα έμβρυα μέσω του πλακούντα και στα νεογνά μέσω του μητρικού γάλακτος.

apostolakis adv 2

«Τα τελευταία δεδομένα που έχουμε από την Αμερική είναι της τάξεως των 30.000 γυναικών. Επομένως είναι σαφή τα αποτελέσματα και πολύ ενθαρρυντικά, τα εμβόλια φαίνεται ότι λειτουργούν πολύ καλά σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, όπως και σε γυναίκες που δεν έχουν μείνει έγκυες μέχρι τώρα», ανέφερε. Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα εμβόλια λειτουργούν ακόμη καλύτερα σε σύγκριση με τις περιπτώσεις φυσικής ανοσίας που αποκτήθηκε όταν νόσησε κάποιος από κορονοϊό.

Ο κ. Παράσχος επεσήμανε ότι είναι δύο οι κατηγορίες για τις οποίες χρειάζεται προσοχή. «Πρώτον οι γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο όπως, για παράδειγμα, όσες εργάζονται σε νοσοκομεία, δηλαδή το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και οι εκπαιδευτικοί.  Δεύτερον, οι γυναίκες με υποκείμενα νοσήματα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου ή και επιπλοκών εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που λόγω επαγγέλματος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και εκείνες με υποκείμενα νοσήματα θα ήταν συνετό να εμβολιαστούν δύο μήνες πριν την προσπάθεια τεκνοποίησης».

«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα σε όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει να γίνει, να κάνουμε τουλάχιστον τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που είναι mRNA και μέσα σε 3-4 ημέρες έχουμε την ανοσία. Μάλιστα και οι γυναίκες που δεν έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή δεν εργάζονται σε περιβάλλον υψηλής επικινδυνότητας θα πρέπει να εμβολιαστούν. Τα μέχρι τώρα δεδομένα για το AstraZeneca δεν είναι εμπεριστατωμένα γιατί δεν είναι μεγάλος ο αριθμός του δείγματος», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Γ. Παπαζήσης ανέφερε ότι οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιάσει κατά βάση με Pfizer και Μοderna έχουν ένα σύνολο 90.000 εγκύων που έχουν εμβολιαστεί. «Από αυτές τις 90.000  δείχνουν τα δεδομένα ότι δεν έχουν κανένα θέμα ασφάλειας. Διαθέσιμα δεδομένα για τα εμβόλια της Οξφόρδης και της Johnson μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. Οπότε έγινε και μια σύσταση από τη δική μας επιτροπή εμβολιασμού ότι για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ίσως θα ήταν προτιμότερο να γίνει εμβόλιο mRNA», σημείωσε

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το άγχος και η ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί ο κ. Παπαζήσης τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η υποχρέωση για την ηλικιακή ομάδα 30-39 να γίνει εμβολιασμός με ΑstraΖeneca, αφού όπως είπε «αυτή τη στιγμή έχεις να διαχειριστείς το συναίσθημα και δεν μπορείς με τη λογική και την επιστημονική τεκμηρίωση να αποδείξεις την ασφάλεια του εμβολίου. Έχει δημιουργηθεί ένα συναίσθημα ανασφάλειας άγχους και αγωνίας στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Δεν υπάρχει βέβαια κανένας κίνδυνος αποβολής, δεν έχει αποδειχθεί με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.  Υπάρχει για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson ένας αστερίσκος. Επειδή όμως χρειάζεται να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, πρέπει να δίνεται μία δυνατότητα ελεύθερης επιλογής».

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble