ΥΓΕΙΑ

Αντιπρύτανης του ΑΠΘ: Κατασκευασμένος ο κορωνοϊός – Υπάρχει εμβόλιο αλλά το κρύβουνΤην ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε συναγερμό για την επιδημία του κορωνοϊού που τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία, με τους ειδικούς να συνιστούν ψυχραιμία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωσή του, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, προχώρησε σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης», στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 ο κ. Γιαννακουδάκης δήλωσε ότι «πιθανολογεί πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος» και μάλιστα πως υπάρχει ήδη εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε πριν από την εξάπλωσή του αλλά δεν το ανακοινώνουν «για λόγους σκοπιμότητας».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Μπορώ να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας», είπε.
«Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτό τον ιό δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Όλα τα μέτρα μικρό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακουδάκης.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, τον θάνατο 3.4000 ανθρώπων με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 101.400.

swell adv 2021

Στη χώρα μας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 45, ενώ το υπουργείο Υγείας αναμένει ραγδαία αύξηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button