Υγεία

Τρίτη δόση | 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 50

Ανακοινώθηκε η σύσταση για χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 50 και σε ομάδες με υποκείμενα νοσήματα – Στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια – Στο 58,7% η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα

Τη διενέργεια τρίτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 50 και στις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β, συστήνει πλέον η εθνική επιτροπή εμβολιασμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου (αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε εκ παραδρομής την 9η Οκτωβρίου, ωστόσο η σωστή ημερομηνία διευκρινίστηκε λίγο αργότερα).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Η τρίτη δόση αποτελεί σύσταση. Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως αυτή θα επαρκεί, δεν θα χρειάζεται άλλη δόση μετά. Αφορά στην ατομική προστασία του καθενός» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας για τα παιδικά πάρτι, τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται με μονοψήφιο αριθμό παιδιών για να αποφευχθεί η διασπορά. Όσον αφορά τα σχολεία σημείωσε ότι προσπαθούμε να κάνουμε επιδημιολογική επιτήρηση στα σχολεία.


Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως τα παιδιά είναι ασφαλή στο δομημένο περιβάλλον του σχολείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ένα στα τρία παιδιά διαγνώστηκε λόγω συμπτωμάτων. Με τη βοήθεια των σελφ τεστ, 8 στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται έγκαιρα. Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρατηρείται σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Μικρή τάση επιδείνωσης της πανδημίας παρατηρήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων έδειξε μερική αύξηση, στο 5%. Σταθερότητα δείχνει ο αριθμός των θανάτων. Σταθερή είναι και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Λϊγο πιο πάνω είναι οι νέες εισαγωγές.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα νέα μέτρα υπέρ των των εμβολιασμένων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, η Μίνα Γκάγκα παρατήρησε πως «δεν αφαιρούνται όλα τα μέτρα, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε με μάσκες σε κλειστούς χώρους. Το νόημα που ανακοινώσαμε αυτά τα μέτρα, αφορά στη μεγάλη δυσανεξία του κόσμου στους περιορισμούς μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Θέλουμε συγκεκριμένο τρόπο και ασφάλεια, ακόμα και για τους εμβολιασμένους».

Για τις μυοκαρδίτιδες του εμβολίου της Moderna στις σκανδιναβικές χώρες και την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών μελετά τα δεδομένα. Όλες οι άλλες χώρες του κόσμου συνεχίζουν κανονικά. Αυτή τη στιγμή, η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας φτάνει στο 58,7%. Είμαστε στη 17η θέση στην ΕΕ. Καλούμε όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».


Σχετικά άρθρα

Back to top button