Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑνησυχία για τη νέα μετάλλαξη της Καλιφόρνιας

Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη της Καλιφόρνιας

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Αμφίβολο διαγράφεται το μέλλον της πανδημίας εξαιτίας της πληθώρας μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού. Ακόμη μία μετάλλαξη, που ανιχνεύθηκε αρχικά στην Καλιφόρνια και εντοπίστηκε και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλεί ανησυχία, καθώς μεταδίδεται πιο εύκολα, προκαλεί βαρύτερα συμπτώματα και πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Φρανσίσκο, που εκπόνησαν την έρευνα, η οποία ακόμα δεν έχει αξιολογηθεί ή δημοσιευθεί, διαπίστωσαν ότι η παρουσία του μεταλλαγμένου στελέχους στα δείγματα ασθενών εκτοξεύθηκε κατά περισσότερο από 50% από τον Σεπτέμβριο έως τα τέλη Ιανουαρίου. Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους αποκωδικοποίησαν 2.172 γονιδιώματα του κορωνοϊού σε δείγματα που ελήφθησαν από 324 ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύθηκαν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα κατά την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Ιανουαρίου. Αφού συνυπολόγισαν όλους τους παράγοντες, κατέληξαν ότι οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη της Καλιφόρνιας είχαν 4,8 πιο πολλές πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ και 11 φορές περισσότερο να πεθάνουν από COVID-19.

mechanical adv 2021

Οι ερευνητές ανίχνευσαν διπλάσιο ιικό φορτίο στα ρινικά επιχρίσματα των ασθενών με τη μετάλλαξη, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά μεταδοτικούς. Επίσης, διαπίστωσαν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος ήταν τέσσερις φορές πιο ανθεκτικό στα εξουδετερωτικά αντισώματα που πυροδοτούνται από τη φυσική λοίμωξη με συμβατικό στέλεχος και διπλάσια ανθεκτικό στα αντισώματα που δημιουργήθηκαν από τον εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer και της Μοderna. Πολλοί ειδικοί, πάντως, συνιστούν ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας ότι για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων σχετικά με την επικινδυνότητα της νέας μετάλλαξης είναι αναγκαία η συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων.

apostolakis adv 2

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η περίπτωση ενός βρέφους που νοσηλεύθηκε τον Σεπτέμβριο με COVID-19, στο Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον. Η ιδιαιτερότητα του μικρού ασθενούς ήταν ότι είχε 51,418 φορές υψηλότερο ιικό φορτίο από τα υπόλοιπα άρρωστα παιδιά. Παρότι οι ειδικοί δεν μπορούν να συμπεράνουν ξεκάθαρα από έναν μόνο ασθενή, υποψιάζονται ότι στη γιγάντωση του ιικού φορτίου ενδέχεται να συνέβαλε η μετάλλαξη N679S, που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στο παιδί. Κανείς επί του παρόντος δεν γνωρίζει αν το μωρό, που ανέρρωσε πλήρως, αποτελεί μια τυχαία περίπτωση ή οιωνό χειρότερων εξελίξεων.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble