Τετάρτη, 12 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑλλεργίες, αντιϊσταμινικά | Είστε σίγουροι ότι τα παίρνετε σωστά;

Αλλεργίες, αντιϊσταμινικά | Είστε σίγουροι ότι τα παίρνετε σωστά;

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Τα αντιϊσταμινικά φάρμακα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα βοηθητικά κατά τη διάρκεια των εποχικών αλλεργιών της Ανοιξης, αλλά και έναντι των εξανθημάτων που εμφανίζονται συχνά μετά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Τι πρέπει να προσέχουμε στη λήψη τους;

Αν ανήκετε στα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από αλλεργίες, πιθανότατα παίρνετε κάποιο αντιισταμινικό φάρμακο για να καταπολεμήσετε τα εξανθήματα, το φτάρνισμα και την καταρροή. Εξίσου πιθανό, όμως, είναι να παίρνετε τα φάρμακά σας με λάθος τρόπο, σύμφωνα με τον Derek Chu, αλλεργιολόγο του Πανεπιστημίου McMaster.

mechanical adv 2021

«Οι άνθρωποι πρέπει να επανεξετάσουν τι φάρμακα έχουν στο σπίτι τους για να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες, τι χορηγούν τα νοσοκομεία και τι συνιστούν οι ειδικοί. Το μήνυμα αυτό πρέπει να διαδοθεί και η δημοσίευση αυτή είναι επίκαιρη λόγω των εποχικών αλλεργιών της άνοιξης καθώς και των εμβολίων για τον κορωνοϊό, στα οποία είναι συχνά τα εξανθήματα και τα αντιισταμινικά μπορούν να βοηθήσουν», εξηγεί ο ειδικός και προσθέτει:

apostolakis adv 2

«Υπάρχουν νέα, δεύτερης γενιάς αντιισταμινικά, που είναι ισχυρά, συγκεκριμένα, με άμεση δράση και αποδεδειγμένη ασφάλεια, τα οποία όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν για τη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας και των εξανθημάτων».

Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας δημοσιεύθηκε στο Canadian Medical Association Journal (CMAJ) και παραθέτει πέντε στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Τα αντιισταμινικά είναι από τα πιο ευρέως αλλά και λανθασμένα χρησιμοποιούμενα φάρμακα σε όλο τον κόσμο. Είναι η καλύτερη επιλογή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του πυρετού και της έξαρσης εξανθημάτων, αλλά όχι για το άσθμα, το έκζεμα, τον βήχα και την αϋπνία.
  • Τα αντιισταμινικά πρώτης γενιάς έχουν συσχετιστεί με σοβαρές παρενέργειες. Τα αντιισταμινικά με διφαινυδραμίνη, χλωροφαινιραμίνη ή υδροξυζίνη είναι αντιισταμινικά πρώτης γενιάς που μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία και να επηρεάσουν γνωστικές λειτουργίες όπως η απόδοση στο σχολείο. Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει θάνατο και δυνητικά είναι επικίνδυνα τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.
  • Τα νεότερα αντιισταμινικά είναι πιο ασφαλή, αλλά εξίσου οικονομικά και αποτελεσματικά με αυτά της πρώτης γενιάς. Τα αντιισταμινικά τελευταίας γενιάς, μάλιστα, έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά και διαρκούν περισσότερο με λιγότερες παρενέργειες (π.χ. υπνηλία).
  • Τα αντιισταμινικά δεν θα πρέπει να χορηγούνται αντί της επινεφρίνης για την θεραπεία της αναφυλαξίας. Τα από του στόματος φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με τις ενέσεις επινεφρίνης για την θεραπεία των αναφυλακτικών αντιδράσεων, αλλά δεν είναι υποκατάστατα.
  • Τα περισσότερα αντιισταμινικά είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι σε κλασικές δόσεις, τα αντιισταμινικά δεν βλάπτουν το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ίσως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επιπλέον, είναι ασφαλή για χρήση σε παιδιά.
zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble