ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκίνησε η απαγόρευση για τα παλαιά αυτοκίνητα diesel στην Ε.Ε.

Οι Βρυξέλλες έκαναν την αρχή


Τελευταία ενημέρωση:

Η απαγόρευση αφορά στην κυκλοφορία σε όλα τα diesel Euro 3 ή παλαιότερα (δηλαδή σε αυτά που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από το 2006 και πίσω) και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με πρώτη και καλύτερη την πρωτεύουσα Βρυξέλλες.Το πρόστιμο το οποίο επιβάλλεται είναι 350 ευρώ για κάθε diesel όχημα ορίου Euro 3 ή πίσω που πιάνεται να κυκλοφορεί μέσα στις πόλεις του Βελγίου, με τις αρχές να έχουν δώσει μια τρίμηνη περίοδο προσαρμογής μέχρι και την 1η Απριλίου, όταν και θα αρχίσει η πλήρης επιβολή του προστίμου.

Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η απαγόρευση δεν αφορά μόνο στα αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες, αλλά και σε αυτά με ξένες πινακίδες τα οποία θα θελήσουν να κινηθούν εντός των πόλεων του Βελγίου.

Πάντως ασχέτως με το τι Euro είναι το αυτοκίνητό τους, όσο ξένοι θέλουν να κυκλοφορήσουν μέσα στην πόλη των Βρυξελλών με το αυτοκίνητό τους, θα πρέπει προτού πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους να κάνουν εγγραφή στο ειδικό site που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο είναι 150 ευρώ.

Πηγή
newsauto.gr

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close