Περιβάλλον

Τόνοι απορριμμάτων σε 8 λιμάνια – Ανάμεσά τους και ο Αγιος Νικόλαος | Video

Δυστυχώς οι θάλασσές μας δεν βγάζουν μόνο νόστιμα ψάρια. Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Εναλεία, πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού σε 8 ελληνικά λιμάνια και ανέσυραν από τα νερά τόνους απορριμμάτων, από καρέκλες μέχρι θυμιατά.

Δίχτυα, λάστιχα αυτοκινήτων, ακόμη και ένα παιδικό καροτσάκι ήταν μερικά από τα ευρήματα της ψαριάς των εθελοντών δυτών της Εναλείας οι οποίοι ανέσυραν συνολικά από το βυθό πάνω από 14 τόνους απορριμμάτων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η δράση καθαρισμού διήρκησε 4 ημέρες σε συνολικά 8 λιμάνια. Ραφήνα. Λαύριο. Κέρκυρα. Σάμος. Άγιος Νικόλαος. Κεφαλονιά. Κύμη και Χανιά.

«Εντοπίσαμε 8 λιμάνια που είχαν έντονο πρόβλημα από την πλαστική ρύπανση και σε συνεργασία με το υπουργείο ναυτιλίας κινητοποιήσαμε δεκάδες εθελοντές, δύτες και εταιρίες ανακύκλωσης, συλλέξαμε αυτό το υλικό μέσα από τα λιμάνια και το οδηγούμε στην κυκλική οικονομία», δήλωσε ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της «Εναλείας».


Μέρος από τα υλικά που συλλέχθηκαν θα ανακυκλωθούν και θα μετατραπούν σε παγκάκια και κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι θα δοθούν στην συνέχεια πίσω στους λιμένες από τους οποίους προήλθαν τα σκουπίδια.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

«Τα δίχτυα που βγάζουμε από τη θάλασσα, τα παλιά δίχτυα των ψαράδων, τα δίνουμε στον περιβαλλοντικό οργανισμό Healthy seas στην Ολλανδία, οι οποίοι φροντίζουν να μετασχηματιστούν σε νέα προϊόντα όπως μαγιό, τώρα που είναι καλοκαίρι αλλά και κάλτσες!», πρόσθεσε ο κ. Αραπάκης.

Οι δράσεις της Εναλείας συνεχίζονται και εκτός Ελλάδας. Επόμενος στόχος, ο καθαρισμός 5 λιμανιών στην Ιταλία και στο νότιο μέρος της Κένυας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button