ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το μεγαλύτερο ποσοστό των φυσικών καταστροφών το 2020 οφείλεται στην κλιματική αλλαγήΣύμφωνα με την ετήσια Έκθεση για τις καταστροφές στον Κόσμο (World Disasters Report), για το 2020, το 77 % των φυσικών καταστροφών που καταγράφηκαν παγκοσμίως, είχαν σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Έκθεση από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) , το 2019 καταγράφηκαν 308 φυσικές καταστροφές. Εκ των οποίων, σχεδόν 8 στις 10, είχαν άμεση συσχέτιση με την αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι συνέπειες των καταστροφών αυτών, αφορούσαν περίπου 97.6 εκατομμύρια ανθρώπους, που επλήγησαν από καταιγίδες, καύσωνες, πλημμύρες, μεταξύ άλλων, με σχεδόν 25.000 εξ’ αυτών, να χάνουν τη ζωή τους.

«Μακροπρόθεσμα, η αλλαγή του κλίματος είναι μεγαλύτερη πρόκληση από την πανδημία του κορονοϊού. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει επειγόντως να δράσει για να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι φυσικές καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα είχαν ως συνέπεια περισσότερους από 410.000 νεκρούς, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων σε φτωχές χώρες. Ο αριθμός των ακραίων καιρικών φαινομένων αυξήθηκε κατά 35% από τη δεκαετία του 1990», ανέφερε ο Κρίστιαν Ρόιτερ (Christian Reuter), γενικός γραμματέας του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, στην εφημερίδα του Βερολίνου «Tagesspiegel».

swell adv 2021

Τα παραπάνω , εάν συνδυαστούν με τις σημαντικές μεταβολές του παγκόσμιου κλίματος που λαμβάνουν χώρα σήμερα (αποκαλούμενες ως μεταβολές στα «tipping points» του κλίματος) , ενδεχομένως δείχνουν πως η δημοσιογράφος Kendra Pierre-Louis, είχε κάποιο δίκιο όταν έγραφε ότι: «Οι φυσικές καταστροφές δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο καταστροφές με ευθύνη των ανθρώπων».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button