ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο πιο κρύο μέρος της γης η θερμοκρασία πέφτει στους -93,2 βαθμούς Κελσίου | +Video

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σύμφωνα με τους δορυφόρους του Παρατηρητηρίου Γης της NASA, το πιο κρύο μέρος στη Γη είναι μια κορυφογραμμή στο ανατολικό οροπέδιο της Ανταρκτικής όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσει στους -93,2 βαθμούς Κελσίου.

Τον Δεκέμβριο, μεγάλο μέρος των ΗΠΑ έχει επηρεαστεί από μια ακραία χειμερινή παγοκαταιγίδα που έφερε τεράστιες χιονοπτώσεις, καταστροφικούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες έως και -28 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτές τις θερμοκρασίες ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να υποστεί κρυοπαγήματα σε λιγότερο από 10 λεπτά.

“ΧΡΥΣΟΣ

Δορυφόροι της NASA κατέγραψαν πρόσφατα σε μια κορυφογραμμή ενός βουνού στο Οροπέδιο της Ανατολικής Ανταρκτικής, τις νύχτες του χειμώνα, θερμοκρασίες που πέφτουν στους -93,2 βαθμούς Κελσίου.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η έκθεση σε τέτοιες θερμοκρασίες χωρίς ειδικό εξοπλισμό, ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να είναι θανατηφόρα, αναφέρει το Oditty Central.

Για παράδειγμα, η έκθεση στους -70,5 βαθμούς Κελσίου μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα σε λιγότερο από δύο λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αυτή η ψηλή κορυφογραμμή στο Οροπέδιο της Ανατολικής Ανταρκτικής έχει διατηρήσει τον τίτλο του «πιο κρύου μέρους του κόσμου» από το 2013, όταν οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν για πρώτη φορά θερμοκρασίες εκεί, αλλά είναι σταθερά όλο και πιο κρύο.

“IN_AND_OUT

Το 2013, η χαμηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν -91.66 βαθμούς Κελσίου, αλλά τώρα φαίνεται να έχει πέσει στους -93.2 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες στο πιο κρύο μέρος της Γης είναι πολύ χαμηλότερες από τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές του Άρη, έναν πλανήτη πολύ πιο μακριά από τον Ήλιο από τη Γη. Ο κόκκινος πλανήτης έχει μέσες θερμοκρασίες – 62 βαθμούς Κελσίου, αλλά στους πόλους πέφτουν στους -140 βαθμούς Κελσίου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button