Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SOS εκπέμπουν οι 6 μεγαλύτεροι ποταμοί – Δείτε το πριν και το μετά

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Η έντονη ξηρασία πλήττει φέτος το καλοκαίρι κυρίως το βόρειο ημισφαίριο, κάτι που φαίνεται κι από τη στάθμη των ποταμών.

Η λειψυδρία, ο καύσωνας και ο συνδυασμός άλλων παραγόντων, ιδιαίτερα ανησυχητικών για το μέλλον μας, προκαλούν και τη μείωση της στάθμης των ποταμών, γεγονός που μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Το CNN καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, με δορυφορικές φωτογραφίες 6 μεγάλων ποταμών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, στις οποίες φαίνεται πώς ήταν παλαιότερα και πώς είναι σήμερα..

Δούναβης (Σερβία και άλλες χώρες)

Στον Δούναβη αναδύθηκαν… κουφάρια γερμανικών πλοίων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ από το 1945, οπότε και βυθίστηκαν εκεί από τους συμμάχους, κατά την υποχώρηση των Ναζί προς τη Γερμανία. Ορισμένα πλοία δεν μπορούν να τον διασχίζουν πια και έχουν ακυρωθεί δρομολόγια και κρουαζιέρες προς την Ουγγαρία.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

danube prin.jpg
Αύγουστος 2021
danube meta.jpg
Αύγουστος 2022

Ποταμός Κολοράντο (ΗΠΑ)

Προκειμένου να μη μειωθεί άλλο η στάθμη του, η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει ειδικούς ταμιευτήρες και αυστηρά μέτρα περιορισμού της χρήσης νερού στον πληθυσμό.

colorado prin 0.jpg
Ιούλιος 2020
colorado meta.jpg
Ιούλιος 2022

Λίμνη Mead, Κολοράντο (ΗΠΑ)

Από τη μείωση της στάθμης της λίμνης, που τροφοδοτεί τον ποταμό Κολοράντο, εμφανίστηκαν… ανθρώπινα οστά και αποκαλύφθηκε μια υπόθεση δολοφονίας. Από τα νερά της λίμνης εξαρτώνται περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι, σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ και το Μεξικό.

Zuper Service

lake mead prin.jpg
Ιούλιος 2000
lake mead meta.jpg
Ιούλιος 2022

Ποταμός Yangtze, Κίνα

Οι συνέπειες μείωσης της στάθμης του γνωστού ποταμού είναι τεράστιες και πολυδιάστατες, και αφορούν σε 84 εκατομμύρια ανθρώπους. Τα υδροηλεκτρικά φράγματα του ποταμού παράγουν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας των γύρω περιοχών και λόγω της ξηρασίας, οι αρχές έκλεισαν όλα τα εργοστάσια για έξι ημέρες. Οι ταμιευτήρες του ποταμού έχουν αδειάσει εντελώς, ενώ η ποσότητα της βροχής που έπεσε φέτος είναι η μισή από ότι συνήθως.

Σήμερα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι λόγω της μείωσης της στάθμης αποκαλύφθηκε ένα βυθισμένο νησί στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας αλλά και τρία βουδιστικά αγάλματα που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 600 ετών!

yahtzee prin.jpg
Αύγουστος 2021
yahtzee meta.jpg
Αύγουστος 2022

Ποταμός Ρήνος, Γερμανία

Ο Ρήνος πλέον έχει γίνει σχεδόν απροσπέλαστος σε πολλά σημεία του για τα πλοία, καθώς όχι μόνο η στάθμη του έχει πέσει στα 30 εκατοστά, αλλά έχουν αναδυθεί και διάφορα εμπόδια από τον βυθό, ώστε χρειάζεται προσεχτική ναυσιπλοϊα για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα πλοία μειώνουν το φορτίο τους για να μην… σκαλώσουν.

rinos prin.jpg
Αύγουστος 2021
rinos meta.jpg
Αύγουστος 2022

Ποταμός Πο, Ιταλία

Χάρη στον ποταμό αυτόν στα βόρεια της χώρας παράγεται το 30% των τροφίμων. Η στάθμη του έπεσε τόσο, που βρέθηκε στο νερό μια βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

po prin.jpg
Αύγουστος 2021
po meta.jpg
Αύγουστος 2022

Ποταμός Loire, Γαλλία

Ελάχιστοι θα πίστευαν πριν από λίγο καιρό ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να διασχίσουν τον τελευταίο «άγριο» ποταμό της Γαλλίας, από τη μία όχθη στην άλλη, σε κάποια σημεία, με τα πόδια. Και όμως, πλέον γίνεται. Οι αρχές πλέον χρησιμοποιούν φράγματα για να στείλουν νερό στον ποταμό και να μην στερέψει τελείως, καθώς από αυτόν ηλεκτροδοτούνται και πυρηνικά εργοστάσια.

loire prin.jpg

loire meta.jpg


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button