Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣκωτία: Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί 100% πράσινο υδρογόνο στα νοικοκυριά

Σκωτία: Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί 100% πράσινο υδρογόνο στα νοικοκυριά

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Εκατοντάδες σπίτια στην Σκωτία σύντομα θα γίνουν τα πρώτα στον κόσμο που θα χρησιμοποιούν 100% πράσινο υδρογόνο για θέρμανση και λειτουργία της κουζίνας, ως μέρος μιας νέας δοκιμής που θα μπορούσε να βοηθήσει τα νοικοκυριά σε ολόκληρη την χώρα να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα.

Σε περίπου 300 σπίτια στην κομητεία Φάιφ θα τοποθετηθούν δωρεάν, λέβητες υδρογόνου, συσκευές θέρμανσης αλλά και μαγειρέματος που θα χρησιμοποιηθούν για τέσσερα χρόνια στην μεγαλύτερη έως τώρα δοκιμή για το αν το υδρογόνο παραγωγής μηδενικού άνθρακα, που χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια και νερό, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της Βρετανίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

mechanical adv 2021

Η παροχή του αερίου θα ξεκινήσει στο τέλος του 2022 χωρίς καμμία επιλέον χρέωση με 1000 σπίτια να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, εφόσον η πρώτη φάση της δοκιμής στεφθεί με επιτυχία.

apostolakis adv 2

Η δοκιμή έχει την υποστήριξη του κυβερνητικού οργανισμού ενέργειας, Ofgem, ο οποίος έχει δώσει επιχορήγηση 18 εκατομμύρια λίρες (20 εκατ. ευρώ) στην βρετανική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου SGN για την ανάπτυξη του πρωτοποριακού έργου. Η επιχορήγηση αποτελεί μέρος ενός προγράμματος που υποστηρίζει την καινοτομία για να βοηθήσει στην προετοιμασία των ενεργειακών δικτύων της Βρετανίας για ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα συμμετέχει στο έργο με επιχορήγηση 6,9 εκατομμυρίων λιρών (7.7 εκατ. ευρώ).

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί κεντρικό μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού ούτως ώστε η Βρετανία να σταματήσει στο μέλλον την χρήση ορυκτών καυσίμων καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο με το φυσικό αέριο, χωρίς να εκπέμπει διοξειδίο του άνθρακα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κεντρική θέρμανση, η οποία αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το 85% των σπιτιών χρησιμοποιούν λέβητα φυσικού αερίου.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble