ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σκωτία: Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί 100% πράσινο υδρογόνο στα νοικοκυριάΕκατοντάδες σπίτια στην Σκωτία σύντομα θα γίνουν τα πρώτα στον κόσμο που θα χρησιμοποιούν 100% πράσινο υδρογόνο για θέρμανση και λειτουργία της κουζίνας, ως μέρος μιας νέας δοκιμής που θα μπορούσε να βοηθήσει τα νοικοκυριά σε ολόκληρη την χώρα να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα.

Σε περίπου 300 σπίτια στην κομητεία Φάιφ θα τοποθετηθούν δωρεάν, λέβητες υδρογόνου, συσκευές θέρμανσης αλλά και μαγειρέματος που θα χρησιμοποιηθούν για τέσσερα χρόνια στην μεγαλύτερη έως τώρα δοκιμή για το αν το υδρογόνο παραγωγής μηδενικού άνθρακα, που χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια και νερό, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της Βρετανίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η παροχή του αερίου θα ξεκινήσει στο τέλος του 2022 χωρίς καμμία επιλέον χρέωση με 1000 σπίτια να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, εφόσον η πρώτη φάση της δοκιμής στεφθεί με επιτυχία.

Η δοκιμή έχει την υποστήριξη του κυβερνητικού οργανισμού ενέργειας, Ofgem, ο οποίος έχει δώσει επιχορήγηση 18 εκατομμύρια λίρες (20 εκατ. ευρώ) στην βρετανική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου SGN για την ανάπτυξη του πρωτοποριακού έργου. Η επιχορήγηση αποτελεί μέρος ενός προγράμματος που υποστηρίζει την καινοτομία για να βοηθήσει στην προετοιμασία των ενεργειακών δικτύων της Βρετανίας για ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

swell adv 2021

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα συμμετέχει στο έργο με επιχορήγηση 6,9 εκατομμυρίων λιρών (7.7 εκατ. ευρώ).

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί κεντρικό μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού ούτως ώστε η Βρετανία να σταματήσει στο μέλλον την χρήση ορυκτών καυσίμων καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο με το φυσικό αέριο, χωρίς να εκπέμπει διοξειδίο του άνθρακα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κεντρική θέρμανση, η οποία αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το 85% των σπιτιών χρησιμοποιούν λέβητα φυσικού αερίου.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button