Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠρόβλεψη για νέο θερμότερο έτος όλων των εποχών την επόμενη 5ετία

Πρόβλεψη για νέο θερμότερο έτος όλων των εποχών την επόμενη 5ετία

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 40% ο πλανήτης να γίνει τόσο καυτός τα επόμενα πέντε χρόνια που θα ξεπεράσει το όριο θερμοκρασίας το οποίο προσπαθεί να αποτρέψει η κλιματική συμφωνία του Παρισιού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Μια νέα πρόβλεψη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για τα επόμενα χρόνια δίνει επίσης πιθανότητα 90% να προκύψει νέο ρεκόρ θερμότερου έτους στην ιστορία μέχρι το τέλος του 2025.

mechanical adv 2021

Με βάση τις ίδιες δυσοίωνες προβλέψεις, ο Ατλαντικός θα συνεχίσει να παράγει πιο δυνητικά επικίνδυνους τυφώνες από ό, τι στο παρελθόν.

apostolakis adv 2

Για το τρέχον έτος, οι μετεωρολόγοι λένε ότι μεγάλα τμήματα της γης στο Βόρειο Ημισφαίριο θα είναι κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστά από τις τελευταίες δεκαετίες και ότι η ξηρασία των Νοτιοδυτικών ΗΠΑ θα συνεχιστεί.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015 έθεσε ως στόχο να συγκρατήσει τη θερμοκρασία σε μόλις μερικά δέκατα του βαθμού πιο ζεστή από ό,τι είναι τώρα. Η έκθεση ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα 40% τουλάχιστον ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια να είναι 1,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τους προ-βιομηχανικούς χρόνους. Ο κόσμος είναι ήδη 1,2 βαθμοί Κελσίου (2,2 βαθμοί Φαρενάιτ) πιο ζεστός από τους προ-βιομηχανικούς χρόνους.

Πέρυσι, η ίδια ομάδα προέβλεπε πιθανότητα 20% να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο διπλασιασμός της εκτίμησης οφείλεται σε βελτιώσεις της τεχνολογίας που δείχνουν ότι η Γη «έχει πραγματικά θερμανθεί περισσότερο από ό,τι νομίζαμε ήδη», ειδικά στις ελαφρώς ελεγχόμενες πολικές περιοχές.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-