ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρωτοφανής πτώση θερμοκρασίας προβλέπεται για την Ελλάδα

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τη χώρα μας σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, μας φέρνουν ενώπιον μίας πρωτοφανή πτώση θερμοκρασίας που έχει συμβεί ελάχιστες φορές, τουλάχιστον στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το ιλιγγιώδες των 24 ° Κελσίου. Θερμοκρασία που ήδη είναι εξωφρενική για την εποχή. Ελάχιστες φορές έχουμε δει τέτοιες θερμοκρασίες στην καρδιά του Ιανουαρίου, δηλαδή την καρδιά του χειμώνα. Ενδεικτικό του τι συμβαίνει με το κλίμα.

caffeine adv 2021

Το πιο ανησυχητικό όμως – έως και εφιαλτικό – είναι η πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται σε λίγα εικοσιτετράωρα. Αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα επικρατήσει παγετός και πολικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα! Μιλάμε για θερμοκρασία που θα φτάσει τους – 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αττική, που η ανώτατη θερμοκρασία θα είναι – 2 βαθμούς! Σήμερα Δευτέρα δηλαδή 24 ° Κελσίου, την Πέμπτη αρνητικές θερμοκρασίες στο σύνολο της επικρατείας!

Δηλαδή θα έχουμε μία πρωτοφανή πτώση θερμοκρασίας που σωρευτικά θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα! Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους, αλλά κυρίως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να προβλέψουν τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια πτώση θερμοκρασίας για όλες τις υποδομές, τόσο τις κρατικές, όσο και τις ιδιωτικές. Όπως και να έχει, ζούμε πλέον έναν εφιάλτη με το κλίμα.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button