ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πακιστάν: 100.000 πάπιες έτοιμες για να εξοντώσουν τις ακρίδες


Τελευταία ενημέρωση:

Εκατοντάδες πάπιες αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες στο Πακιστάν προκειμένου να εξαφανίσουν τα χιλιάδες παράσιτα που καταστρέφουν τις καλλιέργειες και απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια στην χώρα.Όχι μία, όχι δύο, αλλά 100.000 πάπιες πρόκειται να φτάσουν στο Πακιστάν. Ο Lu Lizhi, ανώτερος ερευνητής της Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών στην χώρα, ανέφερε πως οι πάπιες είναι «βιολογικά όπλα και μπορούν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές κι από τα φυτοφάρμακα». Ο Lu είναι υπεύθυνος για το έργο σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν.

«Μια πάπια είναι ικανή να φάει μέχρι και 200 ακρίδες την ημέρα», σχολίασε ο Lu σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα των πειραμάτων για να ελέγξουν τις δυνατότητες των παπιών ήταν πετυχημένα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα από την ανατολική Αφρική και από τη Σαουδική Αραβία, δισεκατομμύρια ακρίδες πέταξαν προς το Πακιστάν και εισέβαλαν στις πρώτες πόλεις.

Οι υπουργοί της χώρας μίλησαν εξαρχής για απειλή ανθρωπιστικής κρίσης αφού τα έντομα καταστρέφουν στο διάβα τους όλα τα σπαρτά και τις καλλιέργειες. Το ανατολικό Πακιστάν έχει ερημωθεί και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ακρίδες καταστρέφουν βαμβάκι, σιτάρι και αραβόσιτο.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN ανέφερε: «Πάπιες-στρατιώτες συγκεντρώνονται στα σύνορα για να αντιμετωπίσουν τα σμήνη των ακριδών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βίντεο, 100 χιλ. πάπιες προετοιμάζονται για την ενδεχόμενη επίθεση από 400 δισ. ακρίδες που πλησιάζουν στην Κίνα, από τα Ινδο-πακιστανικά σύνορα».

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close