ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οσα δεν μας έχουν πει ακόμη για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία!

Η Αυστραλία έχει δεσμευτεί για το σχέδιο Agenda 2030, το οποίο υποστηρίζει την εφαρμογή ριζικών αλλαγών στον κεντρικό ρόλο των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας γης και φυσικών πόρων κατά την επόμενη δεκαετία.

Συνδέοντας το σχέδιο αυτό, οι αρχές αναπτύσσουν επί του παρόντος ορισμένες πρωτοβουλίες έξυπνων πόλεων με άμεση ανταπόκριση, υπόσχονται θέσεις γεμάτες «βιώσιμα» προγράμματα που παρακολουθούν μια ποικιλία ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

caffeine adv2020b

Ένα από αυτά τα σχέδια είναι και το δίκτυο τρένων ταχείας κυκλοφορίας CLARA και η σύνδεση του με το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων.

Εντελώς συμπτωματικά, η διαδρομή του δικτύου είναι αυτή που έχουν κάνει οι “καταστροφικές” πυρκαγιές των θάμνων, γιατί περί θάμνων πρόκειται και όχι δασών.

neratzoulis neo

Παρότι οι πυρκαγιές τις καλοκαιρινές περιόδους στην Αυστραλία είναι ένα εντελώς σύνηθες φαινόμενο λόγω ξηρασίας, στον τελευταίο κρατικό προϋπολογισμό, έγιναν περικοπές 12,9 εκατομμύρια δολάρια από την Fire & Rescue NSW, ενώ το Γραφείο της NSW Rural Fire Services – μια υπηρεσία που διοικείται από εθελοντές – έχασε 26,7 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες.

Επίσης, πολλοί πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες με νερό, όσο η Νέα Νότια Ουαλία αντιμετωπίζει σήμερα μια σοβαρή ξηρασία έχοντας ήδη εξαντλήσει τους πόρους πριν ξεκινήσουν οι πυρκαγιές.

Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες κάτοικοι ενημερώθηκαν να μην περιμένουν βοήθεια από τις υπηρεσίες αγροτικής πυρκαγιάς της NSW κι αφέθηκαν στο έλεος τους και στις εκκενώσεις σπιτιών. Τα θερμά καλοκαίρια δεν είναι τίποτα νέο για την Αυστραλία, το νέο είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος από μια τέτοια χώρα, με μια τέτοιου είδους μέγεθος υποδομών!

Πολλοί κάνουν λόγο για εμπρησμούς, καθώς στις 100 πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν, πολλές από αυτές άναψαν ταυτόχρονα. Μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου συνελήφθη 12χρονος ο οποίος άναψε επίτηδες φωτιά.

Τα “περίεργα” του καιρού: 

Η ξαφνική μείωση των βροχοπτώσεων έγινε θέμα. Σε μια μέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστραλίας, δεν υπήρξαν βροχοπτώσεις σε κανένα μέρος της χώρας, κάνοντας τις ομάδες του Γραφείου Μετεωρολογίας να ξύνουν τα κεφάλια τους με απορία:

“Η ομάδα δεν μπορεί να εντοπίσει συνολικά μια μέρα στα αρχεία μας, όπου δεν υπήρξε βροχή κάπου στην ηπειρωτική Αυστραλία”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου.

Την ίδια στιγμή, υπήρξαν επίσης πολλά «παράξενα γεγονότα καιρού» που συμβαίνουν στα σύνορα Queensland / New South Wales, με περίεργη «ηχώ» από μεταλλικές ή πλαστικές ίνες που καταγράφονται. Αυτό το tweet του περασμένου Οκτώβρη μάλλον θα μείνει στην ιστορία.

Άλλες αναφορές επίσης έκαναν λόγο τον Σεπτέμβριο (τότε που ξεκίνησαν οι φωτιές) ότι ένα “σπάνιο γεγονός” έλαβε χώρα 30 χιλιόμετρα πάνω από τον Νότιο Πόλο και αναμένεται να επηρεάσει τις προοπτικές βροχοπτώσεων της Αυστραλίας.

Γνωστή ως ξαφνική στρατοσφαιρική θέρμανση (SSW), εμπειρογνώμονες προέβλεπαν μόλις πριν από λίγους μήνες ότι αυτό θα μπορούσε να εμβαθύνει την σημερινή ξηρασία της Αυστραλίας και θα επηρεάσει τους ουρανούς βόρεια του πόλου.

Στο… χωριό της Αλάσκας, όλο αυτό το λένε… H-A-A-R-P!

Οι εικόνες τις ΝΑΣΑ: Αριστερά βλέπετε τις φωτιές, δεξιά τα γεμάτα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στα σύννεφα, που υποδηλώνουν ότι ο καιρός χειραγωγείται:

austr 1

austr 2

austr 3

Το CLARA είναι το πιο φιλόδοξο έργο σχεδιασμού της Αυστραλίας: οκτώ συμπαγείς έξυπνες πόλεις σε ολόκληρη τη Βικτώρια και την NSW που συνδέονται με τη Μελβούρνη, την Καμπέρα και το Σίδνεϊ με σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας. Ζωντανό, συνδεδεμένο και βιώσιμο. Ανεξάρτητα από την ενέργεια και τη χρήση του νερού.

Έτσι πλασάρεται το νέο δίκτυο. Κι έτσι πλασάρεται και η Ατζέντα 21/30 για τις “βιώσιμες κι έξυπνες πόλεις”. Και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο προσκυνώντας την Εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής. Λένε… “Όχι άλλο κάρβουνο”, αλλά αυτό μάλλον εμείς πρέπει να το πούμε με την γνωστή έννοια που έχει καθιερωθεί.

Ο κυνισμός τους δεν έχει όρια, και φτάνει να μπει μέσα στο κεφάλι σας και να παίξει με αυτό. Όχι άλλα δακρυσμένα emoji όταν θα βλέπετε καμένα ζωάκια και χαμένες ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Και πάνω απ’ όλα ΚΟΨΤΕ αυτό το ενοχικό “φταίει ο άνθρωπος, φταίμε εμείς”.

Αν είναι κάτι που φταίμε εμείς, είναι που δεν ξεσηκωνόμαστε ενάντια σ’ αυτούς τους κοινωνιοπαθείς και τους αφήνουμε να καταστρέφουν όλον τον πλανήτη, κι εμάς μαζί του. Όμως αυτοί δεν συγκαταλέγονται στους ανθρώπους, αλλά… στα κτήνη!

Τώρα ξέρεις και δεν πρέπει να σιωπάς, ούτε να ξεχνάς τι έγινε στο Μάτι με τους 100 νεκρούς, που από την άλλη μέρα άρχισε η προπαγάνδα περί Κλιματικής Αλλαγής. Την είχε ο Ζερεφός έτοιμη στο συρτάρι του. Να θυμάσαι… είναι αδίστακτοι, και μόνο η Αλήθεια θα μας σώσει!

Κι επίσης να θυμάστε τι έχει πει ο Μέγας Γκάντι για την Ανθρωπότητα: Να μην χάνετε ποτέ την πίστη σας σε αυτήν, που είναι Ωκεανός, και δεν βρομίζει από λίγες σταγόνες…

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button