ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΗΕ: Εχουμε μόνο 12 χρόνια για να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή

Ενώπιον καταστροφικών καιρικών φαινόμενων θα βρεθεί η ανθρωπότητα εκτός αν μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, λάβει δραστικά μέτρα για να σταματήσει και τελικά να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ.

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε περισσότερες από 6.000 επιστημονικές αναφορές από 91 επιστήμονες σε 40 χώρες, περιγράφει τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής περιόδου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες οδηγούν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, άνοδο των στάθμης της θάλασσας, μείωσης του παγοκαλύμματος της Αρκτικής, μεγάλες ξηρασίες και ακραίες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, «οι καθαρές παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούνται από τον άνθρωπο θα πρέπει να μειωθούν κατά περίπου 45% από τα επίπεδα του 2010 έως το 2030 και να μηδενιστούν περίπου το 2050», κάτι που θεωρητικά αφήνει «παράθυρο ευκαιρίας» μόλις 12 χρόνια για να αντιστραφεί η αλλαγή του κλίματος.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button