ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι περιοχές του κόσμου με θερμοκρασία έως και 75 βαθμούς Κελσίου

Μπορεί στην Ελλάδα όταν η θερμοκρασία σκαρφαλώνει πάνω από τους 38 βαθμούς Κελσίου όλοι να μιλούν για καύσωνα, ωστόσο σε άλλες περιοχές του κόσμου όταν μιλούν για «ασφυκτική ζέστη» εννοούν ότι ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει ακόμη και πάνω από τους 75 βαθμούς Κελσίου.

caffeine adv2020b

Οι δέκα περιοχές του πλανήτη όπου η θερμοκρασία χτυπά «κόκκινο» είναι οι εξής:

1. Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια και Νεβάδα, ΗΠΑ

neratzoulis neo

Η θερμοκρασία στη συγκεκριμένη κοιλάδα που εκτείνεται σε Καλιφόρνια και Νεβάδα που φτάνει ακόμη και στους 75 βαθμούς. Μόνο ελάχιστοι άνθρωποι και λίγα άγρια ζώα ζουν εκεί. 

2. Ερημος Ντας ελ Λουτ, Ιράν

Η θερμοκρασία ακουμπά ακόμη και τους 71 βαθμούς Κελσίου. Μόνο μερικοί νομάδες τη διασχίζουν προκειμένου να φθάσουν σε πιο «δροσερά» μέρη. 

3. Eλ Ατζίτζια, Λιβύη

Πρωτεύουσα της περιοχής Τζαφάρα, απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ο υδράργυρος προσεγγίζει ακόμη και τους 57 βαθμούς Κεσλίου ενώ στην περιοχή ζουν 280.000 άτομα.

4. Oοντντάντα, Αυστραλία

Στη συγκεκριμένη πόλη της Αυστραλίας κατοικούν περίπου 8.000 άτομα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά θερμοκρασίες της τάξης των 55 βαθμών Κελσίου.

5. Νταλόλ, Αιθιοπία

Η θερμοκρασία στην περιοχή ξεπερνά τους 53 βαθμούς Κελσίου, γεγονός στο οποίο συμβάλλει και η ύπαρξη πολλών θερμών πηγών αλλά και ενός ηφαιστείου στην περιοχή, οι καυτοί ατμοί των οποίων -σε συνδυασμό με τη μυρωδιά από το θειάφι- κάνουν την παραμονή εκεί σχεδόν αδύνατη.

6. Τυνησία, Αφρική

Οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

7. Tιράτ Τσβι Ισραήλ

Στην περιοχή όπου ζει μόνο μια μερίδα φανατικών Ισραηλινών η θερμοκρασία ξεπερνά τους 47 βαθμούς Κελσίου. 

8. Ερημος Καλαχάρι, Νότια Αφρική

Η θερμοκρασία ξεπερνά συχνά τους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βροχοπτώσεις φτάνουν πλέον μόλις τα τρία εκατοστά

9. Αριζόνα, ΗΠΑ

Η θερμοκρασία αγγίζει συχνά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

10. Μάλι, Αφρική

Η θερμοκρασία φτάνει συχνά στους 43,5 βαθμούς Κελσίου.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button