ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεργασία Nescafé-Staramaki για ένα κόσμο με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η ανάγκη να αξιολογήσουμε τις επιλογές μας και να αλλάξουμε συνήθειες για να προστατεύσουμε τον πλανήτη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ο καφές Nescafé παίρνει πρωτοβουλία και με το πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον» συμβάλλει στην προσπάθεια για λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης.

Το πολυδιάστατο σπονδυλωτό πρόγραμμα, με όραμα ένα υγιές, ζωντανό και βιώσιμο περιβάλλον για όλους, εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους όπως το πρωτοπόρο Staramaki απ’ το Κιλκίς. Αν δεν έχετε ξανακούσει το όνομά εξηγούμαστε: η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση απ’ το Κιλκίς δραστηριοποιείται στον τομέα της βιωσιμότητας και μεταξύ άλλων δημιουργεί οικολογικά καλαμάκια από το ίδιο το φυσικό στέλεχος σιτηρών (εξ ου και Staramaki) αντικαθιστώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα πλαστικά.

“IN_AND_OUT

Η αλλαγή ξεκινά από την καθημερινότητά μας. Ακόμα και από την αγαπημένη συνήθεια του καφέ. Καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι τόσο ατομική όσο και συλλογική, ο καφές Nescafé δραστηριοποιείται με στόχο να ενθαρρύνει το ευρύ κοινό να γίνει αρωγός και συμμέτοχος σε αυτήν την προσπάθεια, με στόχο να ενθαρρύνει το ευρύ κοινό να γίνει αρωγός και συμμέτοχος στην φροντίδα του πλανήτη.

Μέσω της συνεργασίας με το Staramaki, ο καφές Nescafé συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της παραγωγικότητας μιας Ελληνικής Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης που φέρνει την αλλαγή στην προστασία του περιβάλλοντος από την πλαστική ρύπανση αξιοποιώντας μάλιστα τις πρώτες ύλες του τόπου μας. To Staramaki που εδρεύει σε μια αγροτική περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, δραστηριοποιείται στον τομέα της βιωσιμότητας, στηρίζει το περιβάλλον, την ντόπια αγροτική οικονομία και προσφέρει δυνατότητα εργασιακής ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η επιχείρηση αυτή ανήκει σε όλους όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, τονώνοντας την δοκιμαζόμενη αγροτική οικονομία, αξιοποιώντας το υποπροϊόν της τοπικής καλλιέργειας.

Mechanical Solutions

Πιστεύοντας στο όραμα νέων ανθρώπων με όρεξη, διάθεσή και πάθος που φέρνουν νέες λύσεις στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης, ο καφές Nescafé στοχεύει να ενισχύσει σημαντικά την πρωτοβουλία της Κοιν. Σ. Επ. Staramaki για την αντικατάσταση του πλαστικού καλαμακίου με ένα φυσικό προϊόν από σιτάρι, να στηρίξει την επιχείρηση ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί, να καλύψει περαιτέρω ανάγκες και να επεκτείνει την δραστηριότητά της στην αγορά. Ο καφές Nescafé στηρίζει το Staramaki και παρέχει στην επιχείρηση τεχνογνωσία, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη, βοηθώντας την να εξαπλασιάσει την παραγωγική της δύναμη και να αναπτυχθεί δημιουργώντας νέες ευκαιρίες.

H ομάδα της Κοιν.Σ.Επ Staramaki επισημαίνει: «Ενθάρρυνση, Καθοδήγηση, Εμπιστοσύνη, Σεβασμός. Το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει ο καφές Nescafé για το Staramaki, αποτελεί τόσο επιβράβευση των προσπαθειών μας, όσο και ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θετικό κοινωνικό αντίκτυπο με αρνητικό ανθρακικό αποτύπωμα, για έναν υγιέστερο πλανήτη». Ακόμη και οι μικρές αλλαγές έχουν μεγάλη σημασία όταν μιλάμε για την προστασία του πλανήτη και όσο ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο τόσο πιο κοντά φαντάζει ο στόχος για ένα πιο υγιές μέλλον.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button