Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤα κουνούπια έχουν προτιμήσεις

Τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ερευνητές απέδειξαν ότι τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένα άτομα. Τα τσιμπήματα των κουνουπιών στους λεγόμενους «γλυκοαίματους» ανθρώπους εξηγούνται πλέον και επιστημονικά.

Τα γονίδια είναι αυτά που καθορίζουν αν κάποιος θα δεχτεί περισσότερες ή λιγότερες επιθέσεις κουνουπιών. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του «London School of Hygiene and Tropical Medicine» έκαναν δοκιμές σε μονοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα αδέλφια. Τα μονοζυγωτικά δίδυμα είναι γενετικά πανομοιότυπα σε αντίθεση με τα διζυγωτικά που παρουσιάζουν γενετικές διαφορές μεταξύ τους. Τα κουνούπια άφησαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό τσιμπημάτων στα πανομοιότυπα δίδυμα ενώ στην περίπτωση των διζυγωτικών ένα από τα δύο αδέρφια μετρούσε στο τέλος περισσότερα τσιμπήματα.

mechanical adv 2021

Βασικός παράγοντας θεωρείται η κληρονομικότητα

apostolakis adv 2

Στόχος της έρευνας η δημιουργία αποτελεσματικότερων αντικουνουπικών κατά της εξάπλωσης ασθενειών όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature», έχει ως στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικότερων αντικουνουπικών, αφού οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός, συνεχίζουν να εξαπλώνονται. Ειδικά αντικουνουπικά θα μπορούσαν να προλαμβάνουν τη μετάδοση των εν λόγω ασθενειών, αλλά και να βοηθούν ανθρώπους με έντονες αλλεργίες.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες απλά γνώριζαν ότι τα κουνούπια προτιμούν ορισμένους ανθρώπους βάση της μυρωδιάς του σώματός τους. Άλλες έρευνες στο παρελθόν είχαν δείξει ότι τα κουνούπια προσελκύονται επίσης από έγκυες γυναίκες και ανθρώπους με υψηλή θερμοκρασία σώματος. Οι επιστήμονες του Λονδίνου υποστηρίζουν τώρα ότι το ποσοστό προσέλκυσης κουνουπιών από τον εκάστοτε άνθρωπο είναι θέμα κληρονομικότητας, όπως είναι και το ύψος ή η ευφυΐα.

Ωστόσο, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ποια ακριβώς είναι τα χρωμοσώματα που καθορίζουν τη συγκεκριμένη κληρονομικότητα.

Αλεξάνδρα Κοσμά

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ